Uhapšen Janko Janković: Držao labaratoriju za uzgajanje droge

0

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje lišili su slobode Janka Jankovića (29) iz Cetinja nakon što su danas u kući u Drušićima koju ovo lice koristi pronašli laboratoriju u kojoj se, kako se sumnja, proizvodila marihuana i uzgajala ova opojna droga. Pronađena je i oduzeta 31 saksija sa biljkom kanabis od koje se proizvodi ova droga.
Naime, službenici OB Cetinje su danas, postupajući na osnovu operativnih saznanja, a shodno prethodno pribavljenoj naredbi od strane nadležnog sudije za istragu, izvršili pretres više porodičnih kuća i drugih prostorija na području Opštine Cetinje a koje koristi J.J. iz Cetinja.
Policijski službenici su prilikom pretresa u kući u Drušićima pronašli laboratoriju sa opremom koja je prilagođena za proizvodnju opojne droge marihuana. Radi se o dvije prostorije ukupne površine oko 45 m2 u kojima se nalazila 31 saksija u kojima se, kako se sumnja, uzgajala ova biljka. U navedenim prostorijama takođe su pronađene specijalne lampe, vaga za precizno mjerenje i uređaj za mjerenje jačine svjetlosti. Ove prostorije su bile opremljene klima uređajima, ventilacijom kao i sistemom za navodnjavanje po principu kap po kap odnosno uređajima koji, sumnja se, stvaraju kontrolisane uslove za uzgoj i obradu marihuane. Osim ovoga, oduzeta je i velika količina stabljika i suve materije zelene boje za koju se sumnja da se radi o marihuani.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.