Akcija MUP-a Srbije: Uhapšeno 56 lica zbog korupcije

0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su prethodnih dana, u više odvojenih akcija na suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije, koje su posebno vezane za zloupotrebe službenih položaja u državnim organima, uhapsili 56 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu od 2008. godine do danas počinili više koruptivnih krivičnih dela.
U akcijama koje su, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, sprovedene na teritoriji Beograda, Novog Sada, Pančeva, Smedereva, Zaječara, Kragujevca, Kraljeva, Kruševca, Prokuplja, Pirota i Novog Pazara uhapšeni su osumnjičeni koji su koruptivnim krivičnim delima oštetili budžet Republike Srbije, budžete lokalnih samouprava i druga privredna i fizička lica za više od 8,4 miliona evra, navedeno je u saopštenju MUP-a.
Takođe, u akciji usmernoj na suzbijanje sive ekonomije zaplenjeno je 31.627 boksova cigareta različitih marki bez akciznih markica, vrednosti oko 50 miliona dinara.
Među uhapšenima su i bivše odgovorno lice Aerodroma “Nikola Tesla”, četiri policijska službenika, bivši stečajni upravnik preduzeća “Zastava Kovačnica u stečaju”, kao i zaposleni u preduzećima “Železnice Srbije”, “Poštanska štedionica” – ekspozitura Vršac, u Banci “Inteza” – ekspozitura Pančevo i “Jugobanci – JU banci” AD Kosovska Mitrovica, kao i vlasnici i odgovorna lica u privrednim društvima.
U sklopu akcije zbog postojanja osnova sumnje da su počinili korupitivna krivična dela, krivične prijave u redovnom postupku podnete su protiv 40 osoba.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.