Advokat Dalibor Kavarić: Radna verzija nacrta Temeljnog ugovora Srpske pravoslavne crkve i Vlade Crne Gore predstavlja dobru osnovu za konačno zaključenje

0

Advokat Dalibor Kavarić, pravni zastupnik Mitropolije crnogorsko-primorske i član pravnog tima SPC, kazao je za Večernje Novosti da radna verzija nacrta Temeljnog ugovora Srpske pravoslavne crkve i Vlade Crne Gore predstavlja dobru polaznu osnovu za dalji rad na konačnom zaključenju i potpisivanju ugovora kao potpunog pravnog akta.

– Dakle, radi se o početnom i radnom dokumentu koji može biti i dodatno unaprijeđen, i u kom pravcu je naša delegacija dala određene sugestije i predloge radnom timu Vlade Crne Gore- dodao je on.

Kavarić vjeruje da su stručni timovi Vlade i Crkve na dobrom putu da ovu državnu obavezu i pravo Crkve na jednakost sa drugima dovedu do kraja i konačnog potpisivanja ugovora Crne Gore i SPC.

– To će biti dodatni garant međusobnih prava i obaveza i koji će biti usklađen kako sa Ustavom Crne Gore, sa Ustavom SPC, kao i sa drugim domaćim i međunarodnim dokumentima – zaključio je Kavarić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.