Advokati odbrane: Lažan iskaz svjedoka hibrida

0

Advokat Dušan Radosavljević ocijenio je da se iskaz Mirka Velimirovića može podijeliti na nelogične, lažne i djelove iskaza u suprotnosti sa iskazom Sinđelića. On navodi da svjedočenje Velimirovića predstavlja ilustraciju duhovnog pada i zloupotrebe istine.
“Ovo nije običan, već hibrid svjedoka. Njegova mogućnost da svjedoči proistekla je iz odluke Vrhovnog suda po kojoj je dokazna snage presude po sporazumu o priznanju krivice je umanjena”, naveo je Radosavljević.
On podsjeća da je Velimirović kazao da nije znao da su određene mjere tajnog nadzora nad njim, “u šta je teško vjerovati”.
Advokat Radosavljević je kazao da je Velimirović po instrukcijama Tužilaštva izvršio kupovinu oružja, a zatim uništio dokazni materijal.
Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić ponovo je optužio zvaničnu Rusiju da stoji iza “državnog udara” u Crnoj Gori. Ponovo je pričao o agentima FSB za koje je Srbija ranije saopštila da nikada nijesu bili prisutni na njihovoj teritoriji. Za Katnića krivično djelo nije nabavka pušaka na Kodovu i Metohiji, koje su uništene po njegovom nalogu.
On je rekao da vjeruje iskazima Saše Sinđelića i Mirka Velimirovića.
Milan Knežević je juče nabrojao kada je sve bio udaljen iz sudnice tokom procesa. Dodao je da nije bio na 23 od 45 održanih ročišta i da mu je tako brutalno kršeno pravo na odbranu.
Knežević je optužio sutkinju Mugošu da, umjesto da odredi pritvor Sinđeliću zbog crvene potjernice, dozvoljava mu da krstari po Crnoj Gori.
On je Velimirovića nazvao albanskim vojvodom i spodobom i poručio mu da bi se, da ima časti, udavio u jezeru u koje je bacio oružje.
Knežević je sutkinji poručio da ne želi da bude u rijalitiju i da nije on Lepi Mića, a da ne želi da Katnić izigrava Zmaja od Šipova.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.