Abazovićev Kabinet: Pozdravljamo stav sekretarke Venecijanske komisije

2

Kabinet potpredsjednika Vlade pozdravio je stav sekretarke Venecijanske komisije Grenate Simone Mengini, koja je u izjavi za dnevne novine „Dan“ navela da je Venecijanske komisije posebno zadovoljna što je nakon davanja prošlog mišljenja crnogorska vlast pokazala interes da uvaži naše sugestije.

Iz Abazovićevog Kabineta su još kazali da se raduju saradnji sa VK i istakli zadovoljstvo zbog stavova Grenate Simone Mengini koja je navela i da VK ostaje pouzdan partner Crne Gore, uvijek spreman da pomogne da se dođe do najboljih rješenja.

“Odustalo se od prethodno predložene izmjene tužilačkih zakona nakon negativnog mišljenja VK . Glavna novina u novom nacrtu zakona izmjena u sastavu Tužilačkog savjeta, koji su usklađeni sa preporukama Venecijanske komisije”, napominju iz Kabineta.

Iz Abazovićevog Kabineta naglašavaju da će nakon izglasavanja izmjena tužilačkih zakona u Skupštini Crne Gore stvoriti uslovi za promjenama u Tužilaštvu koja je polazna osnova u realizaciji obaveza iz poglavlja 23 i 24.

2 Comments
  1. Ivi komentariše

    Kraj vlade u maju! Dosta su i trajali.

  2. Vasojević komentariše

    A kakav je stav kafe kuvarice i portira u Venecijanskoj komisiji ? Njihovo mišljenje je i tekako važno.

    1
    1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.