Abazović: U narednih 20-25 dana dobićemo Zakon o porijeklu imovine!

2
Lider GP URA i predsjednik Vlade u tehničkom mandatu, Dritan Abazović, kazao je da će Crna Gora u narednih 20-25 dana dobiti Zakon o porijeklu imovine. On je na Kongresu Zelenih u Kopenhagenu istakao važnost tog Zakona i zatražio podršku.

 

„Želimo da saznamo kako neko sa platom od manje 1.000 evra ima milione u nekretninama i na bankovnim računima“, kazao je Abazović na panelu pod nazivom „Zelene političke partije u vladama“ i podsjetio da je upravo GP URA imao ključnu ulogu u iniciranju pomenutog Zakona prije dvije godine.

U okviru priče o vladavini prava, on je istakao da je korupcija najveći problem u posljednje tri decenije.

„Iza svakog nacionalizma stoji korupcija, borba sa korupcijom je borba protiv nacionalizma“, istakao je premijer i podsjetio na najveće akcije sprečavanja šverca cigareta i konretne primjere kada je u Crnoj Gori zaplijenjeno 1.500 paketa cigareta. Naglasio je i da su nakon toga „svi počeli da napadaju Vladu“.

Govoreći o vanjskoj politici Crne Gore, Abazović je kazao da je prva odluka Vlade na čijem je čelu bila da se uvedu sankcije Rusiji i da se uskladi vanjska politika sa EU.

„Mala Crna Gora primila je 10.000 izbjeglica iz Ukrajine, što je 12% populacije u Crnoj Gori. I što je najvažnije – svi su sigurni u Crnoj Gori“, poručio je premijer.

Podsjetio je na svoju inicijativu da sa premijerima Albanije i Sjeverne Makedonije posjete i podrže status Ukrajine kao kandidata u EU.

„Trenutno Crna Gora podržava Ukrajinu ne samo politički, već i finansijski. Skoro 10 odsto budžeta za odbranu će biti za Ukrajinu“, dodao je on.

Abazović se osvrnuo i na crnogorsku ekonomiju i činjenicu da je 25 odsto prihoda od turizma. Istakao je da 20 odsto turista dolazi sa tržišta Rusije, Bjelorusije i Ukrajine i pohvalio se rezultatima od ove godine i 92 odsto prihoda iz rekordne 2019. godine.

Premijer Crne Gore je kazao i da Pokret Zelenih dobija sve više podrške, pa i u Crnoj Gori.

(RTCG)

2 Comments
 1. Srdjan Lonchar komentariše

  Spoljnu politiku u svim zemljama vodi VLADA. A u CG, u vladi totalnu kontrolu ima MINORNA PARTIJA URA, koja ima svega 3 poslanika. Tako imate da Veliko Albanac Dritan komanduje spoljnom i unutrashnjom politikom Crne Gore. Ne moze mi niko objasniti, da je to u redu. Chak i da moja rodjena majka sa 3 svoja poslanika komanduje Crnom Gorom, ja bih se bunio protiv toga. Problem je sa svakom BOZJOM NEPRAVDOM (nije bitno da li se radi o unutrashnjoj ili spoljnoj politici), bez obzira ko chini tu nepravdu, da li je to US, Rusija, moja rodjena majka – SHTO JE SVAKO DUZAN DA SE KAKO ZNA I UME BORI PROTIV TE BOZJE NEPRAVDE.
  .
  .
  .
  Uzmite ovo sto Dritan gura – sankcije protiv Rusije, pomoc UKR. Ne vidim nishta loshe tu (Rusija ratuje da otme delove suverene drzave, UKR se bori da zadrzi i povrati otetu teritoriju), AKO SE STVARI ISEKU IZ KONTEKSTA, ako ne gledamo na nishta drugo osim te navedene chinjenice (ko napada a ko se brani). A ako vidite da MILIJARDA MUSLIMANA, CELA AFRIKA -JUZNA AMERIKA – AZIJA IZUZEV SAMO 4 DRZAVE NECE DA UDARI SANKCIJE ISTOM TOM AGRESORU RUSIJI, onda se zapitash – ZASHTO JE TO TAKO? Odgovor cete naci u NATO-OTIMANJU KIM-a 1999 i sve NEPRAVDE, koje su potom usledile u Iraku, Siriji, Libiji….

  Zamislite tih godina – posle 1999 da ste neka mala drzava, banana republika i pocnes da imas previranje. NGO i Sorosh ti zaprete da ce dovesti NATO (neshto sto se danas dogadja u BH), pravda moze biti 100% na tvojoj strani ali to nije bitno – BITAN JE SHTO JE KISINDZEG GOVORIO 1999 „KREDIBILITET NATO-a“, NATO ti je bio za vratom. Morash da savijesh vrat, da pochnesh da puzish, da plachesh, molish mocne za milost i to je sve.
  .
  .
  .
  Zapitao bih Dritana Abazovica, koji kaze da mu je NATO polisa osiguranja, bravo, a sad mi reci, kakvu polisu osiguranja cesh dati onim Srbima na KIM-u koje NATO pioni, Albanci hapse kad im se cefne? Decko obukao majicu „KIM je SR“ (shto nije nishta drugo nego istina, dobio 7 meseci zatvora u Kurtijevom kazamatu. Ministar u toj istoj Albanskoj vladi Srbinn, rekao ISTINU, koju je POTVRDIO ICTY HAG, DA JE IZMISHLJENI GENOCID U RACHKU reziran da bi se izazvalo NATO bombardovanje. Frankenstajn-drzava sud ga osudio na 2 godine!!! Danas su zgrabili jos jednog Srbina i optuzili ga da je ratovao protiv NATO i ALB piona!!! Kako mogu Srbi na KIM da uhapse ALB ratne zlocince?

  Zasto Dritan ne bi odvojio u budzetu za odbranu da se pomogne tim aprthejd-Srbima na KIM, tom KIM-u, koga je ta Dritanova osiguranje polisa – NATO oteo 1999?
  .
  .
  .
  Procice i ovaj rat, kad tad. Ako ne dodje do velikog nuklearnog rata, ono sto ce doci posle toga (u to sam 00% siguran) je VISHE BOZJE PRAVDE NA GLOBALNOJ SCENI. NATO nece biti jedina polisa osiguranja, pri chemu bi ALBANCI sa tom polisom LOVILI SRBE PO APARTHEJD ENKLAVAMA. Sloboda koju svi mi na Zapadu uzivamo, nece biti rezervisana samo za nas i nashe pione, kojima damo NATO polisu osiguranja, vec ce biti VISHE SLOBODE I ZA PALESTINCE I ZA SRBE NA KIMU- U SRBIJI-RS I ZA KURDE I ZA TURKE I ZA JEVREJE I ZA JERMENCE I ZA AZERBEJDZANCE I ZA KINEZE I ZA RUSE I ZA UKRAJINCE.

  Kad ste culi u zadnjih 20 godina da se na globalnoj sceni PRICHA O „JUSTICE FOR ALL“ – PRAVDI ZA SVE, SLOBODI ZA SVE, a ne samo za one koji imaju NATO polisu osiguranja?

 2. Marija komentariše

  BOGU HVALA VELIKOME!🙏

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.