Abazović nakon sastanka sa Dačićem: Crna Gora je iskreno posvećena razvoju dobrosusjedskih odnosa sa Srbijom!

1

„Crna Gora je iskreno posvećena razvoju dobrosusjedskih odnosa sa Srbijom koji su utemeljeni na evropskim ciljevima, obostranim realnim interesima, ekonomskoj, geografskoj i političkoj upućenosti jednih na druge“, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović prilikom sastanka sa predsjednikom Narodne skupštine Republike Srbije Ivicom Dačićem.

On je kazao da je od posebne važnosti da obje države budu potpuno posvećene stvaranju atmosfere međusobnog povjerenja, uvažavanja i poštovanja imajući na umu zajedničku istoriju, tradicionalnu bliskost dva naroda, ali svakako i to što su pred njima isti evropski ciljevi i mnogi reformski izazovi.

Predsjednik Narodne skupštine Ivica Dačić čestitao je Dritanu Abazoviću izbor za predsjednika Vlade Crne Gore, uz iskrene želje za uspjeh u obavljanju ove visoko odgovorne i zahtjevne funkcije. Dačić je istakao da o posvećenosti unapređenju bilateralnih odnosa svjedoči činjenica da je Srbija među prvim zemljama koju je premijer Crne Gore posjetio od stupanja na dužnost.

Dačić je rekao da Srbija pridaje poseban značaj daljem razvoju sveukupnih bilateralnih odnosa sa Crnom Gorom, u duhu prijateljstva i međusobnog uvažavanja, imajući u vidu bliske veze dva naroda. Dačić je izrazio nadu da će se unapređenje bilateralnih odnosa realizovati, između ostalog, i kroz parlamentarnu dimenziju, gdje postoji veliki prostor za jačanje parlamentarne diplomatije i saradnju u međunarodnim parlamentarnim organizacijama, kao i kroz posjete predsjednika parlamenata i bliže kontakte parlamentarnih grupa prijateljstava.

1 Comment
  1. Jakov komentariše

    Pi

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.