Abazović: Imaćemo krizu energenata i krizu hrane, preduzećemo sve moguće mjere

1

Vlada čini sve što može kada je u pitanju cijena goriva, ali ne može zaustaviti rat u Ukrajini, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

On je istakao da je najveća briga Vlade šta će biti na jesen

„Ne samo da ćemo imati krizu energenata, već i krizu hrane. I ozbiljne zemlje ozbiljno razmišljaju o tome. Preduzećemo sve mjere, i sad ih preuzimamo. Imali smo već inicijativu za akciznu politiku. Apelujem i na građane da budu odgovorni, da rade na uštedama električne energije, goriva… Nije ovo apel da promijene navike, ali jednostavno sve na svijetu čeka teška godina, i ona neće zaobići ni Crnu Goru. Vjerujem da ćemo i tu situaciju prevazići“, rekao je premijer.

Vlada Crne Gore će ukinuti uredbu o dodjeli stanova funkcionerima na prvoj narednoj sjednici da ne bi postojala nikakva dilema da će Vlada nastaviti praksu koja je bila ranije, kazao je on.

„Što se tiče CEDIS-a, nastavlja se praksa da neke firme budu partijski bastioni onih koji dijele stanove. Nisam protiv politike da se građanima pomaže. Ali jesam da određene državne firme koristimo kao partijske bastione. Trenutno jedna partija upravlja CEDIS-om. Da se takve prakse ne bi nastavljale, to moramo sasjeći u korijenu i sankcionisati. Ako se utvrdi da se radilo protiv pravila, Vlada će procesuirati svakoga“, rekao je Abazović.

Na čelu CEDIS-a su funkcioneri Demokratske Crne Gore.

1 Comment
 1. LJUBO komentariše

  Ovaj besposlicar gura agendu duboje drzave tj Sorosa i Svaba.

  LAŽ je da postoji KRIZA.
  Vode ima dovoljno pa samim tim i elektricne energije.

  Hrane ima dovoljno a bilo bi je jos vise kada besposlicar i njegovi partneri dozvole poljopruvrednicima benefite za njihov rad.
  CG ima dovoljno obradive,zemlje za br stanovnika koji zivi u njoj.
  Ocigledno je da uvozni lobi tj kriminalci iz Vlade ne zele da gradjani CG imaju zdravu i jeftinu hranu.

  Zasto ovaj besposlicar ne kaze sto CG ima od njegovih putovanja po Ukrajini.
  Sto je korisno ucinio za CG .

  Neka se vrati da prodaje kukuruz po ulcinjskoj plazi jer sve ostalo je za njega komplikovano

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.