Azra bi sada da štiti Mila i sa pozicije sudije Ustavnog suda: Kada je god teško mojoj zemlji, jedinoj domovini Crnoj Gori, ja sam tu!

7

Kandidatkinja za sutkinju Ustavnog suda, Azra Jasavić, je kazala da je, kao politički pismena i pravno vrlo edukovana osoba, svjesna da je trenutna institucionalna kriza problem za kompletnu državu i da je svaki odgovorni pravnik dužan da da svoj doprinos, bez straha od osude javnosti.

Ona je jedna od 19 kandidata koji su se javili na konkurs od 1.avgusta za izbor četvoro sudija Ustavnog suda Crne Gore.

-Kada je god teško mojoj zemlji, jedinoj domovini Crnoj Gori, ja sam tu. Nisam se ranije javljala jer sam znala da ima sjajnih kandidata. Bila sam u prilici da površno pratim i znala sam da ste imali mogućnost da od tih izvanrednih kandidata izaberete četvoro. Niste to uradili i doveli ste nas sve u poziciju da dođemo u jednu bezizlaznu institucionalnu kriz gdje se izbori ne mogu regularno održati bez Ustavnog suda – kazala je Jasavić na saslušanju pred Ustavnim odborom.

Ona je rekla da je ušla u politiku 2012.godine “zato što institucije ne funkcioništu” i da je vrlo ponosna na svoj poslanički mandat.

– Ako želite kandidata kod kojega ćete dolaziti u Ustavni sud i nećete brinuti da li pripada DPS-u, DF-u, bilo kojoj drugoj, partiji, opciji, bilo kom narodu, onda, izvolite, predložite mene. Ukoliko mislite da će bilo ko uticati i moći da utiče na mene, onda predložite druge – kazala je Jasavić.

Predsjednica odbora Simonida Kordić (DF) je pitala da li je, s obzirom da je bila politički angažovana u partiji koja je nekad donosila različito ocijenjene odluke, njen lični integritet bio uslovljen i omeđen u periodu u kom je bila partijski angažovana.

– Da li vam ja ličim na nekog kome neko može da ograniči lični integritet po bilo kom osnovu – kazala je Jasavić, navodeći da je važnije kako se profesionalno živi i radi.

Jasavić koja je u Skupštini Crne Gore kao poslanica preminule Pozitivne Crne Gore spašvala političku kožu Milu Đukanoviću, sada je izrazila želju da isto to uradi i sa pozicije sudije Ustavnog suda, i to u trenutku kada šef DPS-a nemulice krši Ustav Crne Gore.

I zaista, kada god je teško Milu, a ne Crnoj Gori, Azra uvijek izroni i pritekne u pomoć gospodaru, samo se nadamo da ovog puta neće biti u prilici da mu pomogne kao nekada sa Darkom Pajovićem u duetu.

 

 

7 Comments
 1. Milutin komentariše

  Ćurka bi da bude sudija ustavnog.Pored Vesne Simovic Zvicer bila bi to još jedna ćurka.
  Jadi država nema prave ljude za sudije.Postavlja majmunice.

 2. Harvi Kejtl komentariše

  Nema tu sreće dok se god ne promijeni čitava struktura sudija i tužioca i nedovedu novi mladi.i to pola njih da bude SRPSKI orijentisano SRBI su jedino čisti dušom i vjerom i ispraviće nepravdu od 75 god.svi ostali smuti i prospi

 3. momo-divlji komentariše

  Pred odborom se našla i izvjesna Maslenjak, kod nas u Zeti poznata kao Maslinjak, koja je iznijela svoje stavove o vladavini prava, a zaboravila je ili želi da zaboravi da je u vrijeme referenduma i kasnije, a ona je potvrdila da se bavi političkim aktivizmom, kupovala lične karte po Zeti i ti na način što je sa svojom majkom obilazila starije osobe, kupovala lične karte usput obećavajući brda i doline a sa akcijom je rukovodio Migo Stijepović. Zato je ona i dobila državnu sripendiju u 40-oj godini da se specijalizuje za potrebe DPS-a.

 4. Bajro komentariše

  Sve im uspijeva…

 5. Djikan komentariše

  Plijeni svojom pojavom, oštroumnošću i ljubavlju za svojom otadžbinom.
  I ja volim Tursku.

 6. Milica komentariše

  Je li potrošila pare što je sa Pajovićem dobila za onu veliku političku korupciju. Ima obraza da se javi za ovo odgovorno mjesto. Zastidje.

 7. Djikan komentariše

  @ Milica
  Sve do zadnjeg centa, jadi je znali!
  Sve je stalo u *uzicu, u onije tridesetak kilograma masnih naslaga, vjeru je pokvarila …

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.