DIŽI RAMPU

0

piše: Bećir Vuković

U psihologiji, kao ni etici, još nema – slučaj Crnogorac.

Ne mogu da kažu pola rečenice koja ne pričinjava bol zdravoj pameti. Još takav pokušava da bude – model – da se po tom modelu misli.

Crnogorac kad je netalenat, on je – ćuskija. Malj. (Nema nigdje nikakve pitomine kao kod drugih naroda), ali, kad laže, bože, to je stupidna netalentovanost. Sjutradan, ni abera, još zdraviji i provjetreniji…

U staroj Grčkoj, lažovom se nazivao zavisnik od retorike. Kakav je, tek, zavisnik crnogorski lažov..?

– Diži, rampu – čuje se gromki glas šefa carine, i šleper pun švercovanih cigaret zarokće, zabrekće, zastenje, i prelazi granicu. Imate i namig vozača kroz poluotvoreni prozor..!

Laž je – da neko, iz, međunarodne zajednice, ima – išta – protiv lidera Demokratskog fronta. Još manje su – izričiti – da lideri DF ne mogu da uđu u novu Vladu..!

Golim okom vidi se da je to – laž..! Istovremeno, ta lažna optika ne traje ni sekundu. Ta – laž – lišena je ikakvog osjećanja mjere. I, takva vidljiva laž, kao, poziv je na hitnu intervenciju..!

Ovamo grmi – diži rampu – tamo odzvanja – lideri DF ne mogu u Vladu. Za trenutak ostanimo između toga dvoga..!

Da tako misli međunarodna zajednica, već bi na suptilniji, i diplomatskiji, i kulturniji, i skriveniji način dala do znanja o izvjesnim uvidima i tako dalje… i, to bi na sva zvona objavila poražena strana..!

Brže-bolje, prilećeli bi u pomoć i mnogi drugi – takozvani naši – i telalili niz ulice, i trgove, i medije, uz pratnje bleh orkestra…

(A, koji – takozvani naši – saznaćemo, ako se ikad, ikad, ikad, otvore dosijei. Da se ne lažemo, dosijei će se otvoriti radi takozvanih naših, a ne zbog originalnih njihovih…)

Tačno je: radi se o ultimatumu da lideri DF – ne mogu da uđu u novu Vladu, ali sasvim drugih tipova, koji se nalaze sa ove strane granice, i – rampe..!

Radi se o ultimatumu – međunarodnih švercera cigareta (!), i droge (!), koji su, što jeste jeste, smrtno zabrinuti za svoje „poslove“…

(Niko, valjda, ozbiljan, ne misli, da je padom režima 30. 08. 2020, spuštena rampa na kriminalne i švercerske puteve..!

Ima li Crnogorca koji laže sebe da su na tim putevima spuštene rampe..)

Poslije izbora, hitno, po hitnom postupku, međunarodni šverceri – odvojili su milione evra – za projekat „Stop DF – u – Sloboda švercu“.

Istovremeno, međunarodni šverceri su podobni Komitetu „Vijesti“ jer su, zar nije jasno i logično – međunarodni eksperti..!
Imaju i sjajne CV. Dakle, si – vije, ako dobro prevodim original – curriculum vitae.

Nema zatvora po svijetu gdje nijesu pekli zanat..!

I, toliko su uložili u „integracije“ u međunarodne tokove šverca. Ništa je Južni tok gasa koji bi ugrijao stare kosti cijeloj Zapadnoj Evropi..!

Tim, predstavnicima „međunarodne švercerske zajednice“, jasno je ko dan – ako lideri DF – a uđu u novu Vladu – od međunarodnog šverca neće biti ništa. Neće ostati ni – opušak od cigarete..!

I, zaista – spustiće rampu..!

Ta grupa međunarodnih eksperata poznata po svom pozdravu – „diži rampu“ – od svih veza sa međunarodnom zajednicom, jedino poznaje – međunarodne prelaze.

I, to je dosta, i puna kapa, i još puniji džep..!

A, kad čuju crnogorske moraliste koji po cipcijeli dan sastavljaju novu Vladu, od smijeha pišaju u gaće, neće kurble ni da izvade..!

Bio je, tu neki dan, u obilasku graničnih prelaza i izvjesni gospodin – švercer Mrkić, ili Mrković, kako se pravilno piše, i koje je pravo značenje, jebi ga, ko zna…

A, ko mu je bio u pratnji, i sa kim se rukovao (i lentrao) ispod bijelo – crvene rampe, da ostavimo za drugi dan…

Ta pričica da ide u ispiruci na ovom istom mjestu, upakovana zajedno sa tajkunima iz Vijesti i Ure, koji, pak, u medijima, televizijama i sl., nastupaju kao političari..!

I, sjutra treba od nečega živjeti..!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.