Episkop Joanikije na Sinjajevini: Dužni smo pred Bogom da čuvamo prirodu

0

Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije obišao je juče stočare i aktiviste na Sinjajevini koji se protive vojnoj vježbi koju je ranije Ministarstvo odbrane najavilo na Savinim vodama na ovoj planini.

„Sama ova planina ima još tri svetinje, na vrhu gore je crkva Svetog Vasilija Ostroškog i još dvije crkve Svetoga Stefana. Ovo je blagoslovena i sveta gora i ona čuva naše pamćenje, ovdje su toponimi Svetoga Save, ono nas vezuje za duboko naše pre-danje, pamćenje i iskustvo“, rekao je Joanikije.

Osim toga, kako je dodao, dužni smo i pred Bogom i pred ljudima i pred svim zakonima ove države da branimo čistotu vode, čistotu vazduha, ove trave i životinje.

„Da omogućimo i našoj generaciji, a i budućim generacijama da dolaze da se ovdje liječe, da ovdje jačaju svoj duh, da ovdje razvijaju stočarstvo, da ovdje beru ljekovite trave i da nikome ne dozvole da zagadi ovu Svetu goru koja toliko znači za Crnu Goru, a posebno za one koji ovdje izd ižu i hrane se od ove blagoslovene planine. Neka bude na zdravlje i spasenje“, rekao je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.