Ibrahimović: Počele unutrastranačke konsultacije o ulasku u novu vladu

3

Bošnjačka stranka BS otvorila je unutrastranačke konsultacije povodom poziva da pregovaraju o ulasku u novu vladu, potvrđeno je Danu.

Funkcioner Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović rekao je za Dan da su konsultacije sa članstvom i biračima počele u četvrtak.

“O eventualnoj koaliciji će odlučivati Glavni odbor stranke”, naglasio je Ibrahimović.

On je objasnio da u ovom trenutku ne može detaljnije govoriti o ovim pitanjima.

Mandatar Zdravko Krivokapić uputio je Bošnjačkoj stranci poziv da učestvuje u sastavljanju nove vlade, što je juče povrđeno i elektronskim medijima.

“U ovom momentu osjećam posebno zadovoljstvo da vam se obratim u ime koalicije “Za budućnost Crne Gore”. Potvrđujem spremnost, iskazanu i sporazumom o saradnji sa koalicijama “Mir je naša nacija i “Crno na bijelo”, za saradnju sa manjinskim partijama. U nadi za ostvarivanje naše buduće saradnje molim vas da predložite termin sastanka”, naveo je Krivokapić u pozivu.

Predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović, koji je u prethodnom mandatu bio potpredsjednik Vlade, rekao je nedavno da se njegova partija zalaže za manjinsku vladu koju bi predvodile Demokrate i da zbog političkih razlika njihova koalicija sa Demokratskim frontom nije moguća.

Još u četvrtak, Krivokapić je najavio da će strankama nacionalnih manjina uputiti poziv za razgovore o formiranju nove vlade.

3 Comments
  1. Stanko komentariše

    Ostalo je u narod :
    “kadrovi bošnjačke stranke”
    Prvo ove diplome da se provjere dje su pokupovane, a do tada odmorite malo,da i ovaj narod odmori malo od vaših rukovodioca !!!!

  2. t-rex komentariše

    BS prvo da se sredi u glavu jer su izgleda bosnjaci najveci remetilacki faktor u Crnoj gori, to mora prestati .

  3. Darko komentariše

    A sto ne mozes u vladu sa DF -om dobri moj Rafete
    Nisu oni hapsili i prebijali tvoj narod nego tvoji do juce koalicioni partneri
    Ako si mogao sa njima takvima sto ne mozes sa postenima dobri moj Rafete

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.