Nimanbegu: Albanska lista je spremna za razgovore sa novom vlašću

2

Albanska lista pozitivno će odgovoriti na poziv bilo kog konstituenta nove parlamentarne većine o formiranju Vlade, kazao je Radiju Crne Gore jedan od lidera te koalicije Genci Nimanbegu.

On je demantovao medijske tvrdnje da će pregovarati jedino sa Demokratama, a osim izmjena skupštinskog Poslovnika, kojim bi se Albancima omogućilo formiranje posebnog poslaničkog kluba, prioriteti su im, kaže Nimanbegu, i političke prirode, u interesu njihovog naroda.

„Neki od uslova koje imamo biće saopšteni ako dobijemo poziv. Što se tiče formiranja kluba poslanika, jasno se pokazuje da manjinski narodi trebaju da imaju drugačiji tretman, ne samo u izbornom zakonodavstvu, nego i u Skupštini Crne Gore. Ovako nemamo mogućnost formiranja kluba i to će biti jedan od naših prioriteta, ali on nije ključan, imamo mi naše zahtjeve – želimo da manjinske zajednice imaju što više prava“, kazao je Nimanbegu za Radio Crne Gore.

On je kazao da bi sa predstavicima nove parlamentarne većine željeli da razgovaraju o ekonomskom razvoj, ali i poboljšanju prava albanske zajednice.

Albanska lista, kako je naveo, sa Demokratama ima najbolju saradnju, ali neće pregovarati jedino sa tom partijom.

„Spremni smo da razgovaramo sa onima koji nam upute pozive. Sa Demokratama imamo dobre odnose, sa drugim konstituentima (nove vlasti) ne toliko , ali stvar je u tome da mi ne može odrediti koga će budući kandidat za mandatara odrediti za pregovarače ako dobijemo poziv“, rekao je Nimanbegu, ističući da sa svim učesnicima na političkoj sceni moraju razgovarati koliko god su im suprotne pozicije.

2 Comments
  1. Kontra revolucija komentariše

    Dao bi ja vama ista manjinska prava kao sto ih imaju sada Srbi na Kosovu !!!.
    Nista vise !!!.
    Bando separatisticka !!!.

  2. Лаки komentariše

    Prvo da se izvinite pravoslavnom narodu za izglasavanje sramnog zakona

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.