Bajčetić: PzP se zalaže za povlačenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti

4

Portparol Pokreta za promjene (PzP) Nikola Bajčetić rekao je “Vijestima” da se PzP zalaže za povlačenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti koji je donijela odlazeća vlast i što hitnije rješenje ovog pitanja u parlamentu.

“Podsjetiću da su poslanici PzP-a prilikom donošenja ovog Zakona uhapšeni i neustavno pritvoreni, te je stoga prirodno i logično da ostanemo dosljedni našim stavovima. PzP smatra da treba raditi na inkluziji svih vjerskih organizacija povodom ovog važnog pitanja, kako bi što prije došli do rješenja problema koje je nametnuto od strane DPS ‘kriminalne organizacije’ sa ciljem daljih produbljivanja podjela među građanima”, kazao je on.

Bajčetić je istakao da sve vjerske organizacije i crkve u Crnoj Gori moraju imati isti status, navodeći da je zato najbolje da se čitav posao pisanja zakona vrati na početak i da u njemu učestvuju ravnopravno predstavnici svih vjerskih zajednica.

“Prije usvajanja zakona neophodno je da država Crna Gora potpiše temeljni sporazum sa SPC kao što je to uradila sa drugim vjerskim zajednicama u Crnoj Gori”, rekao je Bajčetić.

4 Comments
  1. Njuska komentariše

    Najbolje bi bilo da se ne zalazate. Dojahali ste na krilima crkve tu dje ste. I vas marsovac kolega Medojevic ima nepostojecih 5 mandata zahvaljujuci tome. Do juce smo ga gledali kao veceg Srbina od Srba, iako se koprca da je nekakav gradjanista sada suverenista u pokusaju. Najbolje jos da se ne zalaze.

    1. Kontra revolucija komentariše

      @Njuska
      Sto da se ne zalazu ?.
      Jel si ti katolik ili musliman ?.
      Bil mogao ti zalazenjem nesto da izgubis ?.
      Strah proci kratkih rukava ?.
      Vase privatne i posebno sklopljene ugovore sa Djukanovicem bi mozda mogli biti ponisteni ?.
      Ista prava za sve, ili vi jedete zlatnom kasikom ???.

      1. Njuska komentariše

        Posto si glup ko god da si. Prvo citaj sta pise. Na osnovu prethodnih izlaganja njihovog Marsovca Medojevica IRONICNO JE receno najbolje bi bilo da se ne zalazu. Na krilima crkve su dosli tu dje su. Ne bi prosli cenzus u suprotnom jer je nebitno citavo njihovo partijsko postojanje. Njihov dragi marsovac Medojevic se igra trenutno u medijima malo je Srbin, pa Crnogorac, pa gradjanista pa mu malo smeta crkva pa malo ne. DAKLE CITAJ I PROCITAJ IRONIJU. A ako si glup kao sto mi se cini da jesi onda jbg zao mi je vise srece drugi put.

  2. Dzo komentariše

    A kako bi bilo da se zalazete da mcp kaze sta je njaboljebi njen pravni tim.
    Ili svi znate bolje od onih koji su za to zaduzeni.
    Nema tih izjava i lupanja koje DF mogu oprati ako ne podrze vladu.
    Hocemo novu vladu sto prije i onda idemo dalje. Hocete reci da pored predsjednika vlade i skupstine nemate dovoljno kontrole vlasti.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.