Vukotić: Ne želim da se vraćam u nazad, uvijek može bolje, a ako stigne poziv Prosinečkog sa ponosom ću se odazvati

0

Prošlogodišnji šampion je otvarao novi stadion, vjerovao u trijumf nad najtrofejnijim timom i smanjenje bodovnog zaostatka pred punim tribinama, nadao se da će svojim velikim iskustvom riješiti derbi…

Ali, na Tuškoj bombonjeri pitao se samo jedan tim, najtrofejniji, najbolji i najveći u državi. Budućnost je u 9. kolu Meridianbet 1. CFL, savladala Dečić sa 2:0, a u igrača utakmice je izrastao Milan Vukotić sa dva maestralna pogotka, dok su asistencije upisali Ognjen Gašević i Ivan Bulatović.

Nakon nekompletnog 9. kola (večeras se igra meč Mornar – Petrovac), plavo-bijeli su lideri sa 23 boda, imaju osam poena više od Dečića, te devet od trenutno trećeplasiranog Petrovca, koji ima šansu da preuzme drugo mjesto i priđe na „minus šest“.

Otvorili smo utakmicu na vrijeme, pa je sve bilo mnogo lakše u nastavku”, govori 21-godišnji plejmejker Milan Vukotić, svjestan da je derbi uvijek derbi…

To je uvijek neki drugi meč, utakmica u kojoj nema favorita bez obzira na tabelu, formu ili razliku u bodovima… Mislim da smo dobro odigrali, kao kolektiv smo izgledali odlično u svim segmentima, osvojili tri važna boda na gostovanju, učvrstili se na vrhu tabele i to je to. Tek je završen prvi krug prvenstva i neozbiljno je da pričamo o bilo čemu drugom sem o lijepoj bodovnoj zalihi koju imamo. Sjutra se vraćamo obavezama i željni smo novih izazova na treninzima i utakmicama”, jasan je reprezentativni fantazista.

Plavo-bijeli broj 10 je sa dva prekrasna dodira uljepšao otvaranje novog stadiona u Tuzima pokazavši da u Crnoj Gori još žive i postoje prefinjeni majstori, a sama utakmica je dokazala da u našoj državi može da se igra dobar fudbal kada je ambijent – svlačionice, tribine, stadion, teren… – pravi.

Sve je bilo na najvećem mogućem nivou. Tribine su bile pune, naši navijači su došli u velikom broju da nas podrže, navijanje je bilo fer i korektno kako i treba da bude, pa smo se i mi igrači osjećali – lijepo. Prava utakmica”, rekao je Milan, koji u petak veče nije imao pomoć saigrača Miloša Brnovića (laksa povreda) i Andrije Pavlovića (dobio slobodno da se vrati kući kako bi prisustvovao rođenju sina).

Potpisavši dopijetu u derbiju sa Dečićem, Vukotić je iskopirao utakmicu sa Jezerom u Bijelom Polju, kada je takođe sa dva gola riješio meč – sa tog okršaja protiv Plavljana vrtio se prvi pogodak, sada su oba projektovana za TV špice, ali posebno prvi bi morao da bude u svim fudbalskim udžbenicima.

Nevjerovatan prijem desnom nogom teškog centaršuta je nešto „posebno“.

Ne želim da se vraćam u nazad, gledam naprijed i zanima me samo sljedeći korak“, govori plavo-bijeli majstor o svojoj partiji protiv Dečića, koji je sa pet golova prvi strijelac lige, a sa četiri asistencije je takođe u vrhu domaćeg prvenstva…

Naravno, morate da budete zadovoljni kada uđete u seriju golova i asistencija, ali želim da budem još bolji kako individualno, tako i kolektivno kako bih doprinio timu što više mogu“.

Njegov talenat nikada nije bio sporan, ali definitivno je da u aktuelnoj sezoni igra najbolji fudbal – uskoro će proslaviti 22. rođendan, ubjedljivo je najbolji fudbaler prvenstva, plijeni svojim odlukama i igrama… Na sve to, ima kratku poruku:

Uvijek može bolje“, jasan je Vukotić što se tiče i individualne, ali i timske igre.

„Plavi“ su jedini tim bez poraza (sedam pobjeda, dva remija), postigli sU najviše golova (20), primili najmanje (tri), vezali tri meča bez primljenog gola…

Čini se da veza mladosti i iskustva, koja je ljetos napravljena velikim promjenama u ekipi, funkcioniše na najbolji mogući način.

Nije nas bilo lako uigrati sve, ali mislim kako vrijeme odmiče da se sve više zbližavamo na terenu. Zato i mislim da svi zajedno možemo da budemo bolji, na kraju krajeva i moramo, jer Budućnost uvijek traži samo najbolje. I to svi mi znamo, jer smo svjesni veličina i značaja dresa koji nosimo“.

Vukotić bi trebao da bude na spisku Roberta Prosinečkog za gostovanja Turskoj i Velsu u okviru Lige nacija. To je negdje očekivano poslije briljantnih partija koje je nastavio nakon prethodnog poziva u A selekciju.

A može se očekivati i da debituje, jer igra sjajan fudbal i nalazi se u odličnoj formi…

Uvijek ću se sa velikim ponosom odazvati i dati cijelog sebe za dres sa državnim grbom, jer reprezentacija za svakog igrača mora da bude privilegija. Naravno, na selektoru je da odluči da li zaslužujem poziv ili ne“, poručio je Milan Vukotić.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.