Đurđević Stamenkovski: Kad Ponoš vrijeđa, onda je to, valjda, sloboda govora i vrhunac demokratije za opoziciju

0

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski osvrnula se na mizoginu izjavu poslanika Zdravka Ponoša „da žene treba da kače zavjese i kuvaju ručak, a ne da rade“.

– Narodnom poslaniku se očigledno nije dopalo što sam na plenumu, braneći izmjene zakona koje se tiču povećanja roditeljskog dodatka, govorila afirmativno o porodici i porodičnim vrijednostima. Žalio se da me nije razumio i pominjao nekakve pingvine, a zatim mi poručio da „radim nešto drugo, kačim zavjese i kuvam ručak – podsjetila je Đurđević Stamenkovski, pa nastavila:

– Najpre, moram da kažem da ja zaista uživam u spremanju obroka za svoju porodicu, kad god sam u prilici da to činim, i ne vidim u tom činu ništa uvredljivo. Pa ipak, interesantno je da su istog dana, na plenumu, njegove kolege i koleginice iz opozicije smatrale da je potpredsjednik Vlade Aleksandar Vulin „uvredljivo i s nipodaštavanjem govorio o ženama“ kad je rekao da se s njima ne treba svađati, već da treba cijeniti njihovu ljepotu. Dakle, riječ je o dvojakim aršinima i licemerju, jer čini se da jedan dio opozicije vjeruje da ženama uvredljivo može da se obraća samo sa pozicije vlasti, pa čak i onda kada ništa uvredljivo nije rečeno. Kad oni nekoga vrijeđaju, onda je to, valjda, sloboda govora i vrhunac demokratije – izjavila je Đurđević Stamenkovski u intervjuu za „Kurir“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.