„Kavčani“ godinama nišanili Lješkovića: „Da ga uhvatimo živog, oči bih mu izvadio“

0

Pripadnici „kavačkog klana“ godinama su tragali za Cetinjaninom Vaskom Lješkovićem (37) ubijenim prije dva dana u dvorištu svoje kuće.

To pokazuju prepiske sa nekada zaštićene Skaj aplikacije, iz kojih proizlazi da su pojedinci među njima bili spremni da mu “živom vade oči”, prenose „Vijesti“

“I da probamo, rekao sam, živoga, oči bih mu izvadio”…
“Htio sam svakako da ti pišem, ali čekam još sjutra da potvrdim za Lješkovića, namješta ga čovjek, dako ga ćapim”… “Ne mogu da ulovim ovoga Lješkovića iz CT, on jedini zna đe je…”, samo su neke od poruka razmijenjenih tokom 2020. i 2021. godine između više pripadnika „kavačkog klana“ koji su još tada dogovarali likvidaciju visokopozicioniranog „Škaljarca“.

Iz poruka koje su razmijenili proizlazi da im je i neko od službenika Uprave policije pomagao u lociranju Lješkovića.

“Kako se zove onaj, granicu da provjerim?”, poslao je policajac 9. decembra 2020. godine članu cetinjske ćelije „kavačkog klana“, koji mu odgovara “Vasko Lješković”.

“Izašao 2. 2. 2020. za Pg-Milano. Nije se vraćao”, napisao je policajac poslije provjere.

Članovi tog klana tokom 2020. i 2021. godine razmijenili su više fotografija Lješkovića, kojeg oslovljavaju nadimkom Konobar.

Jedan od njih sredinom januara 2021. godine pohvalio se sada odbjeglom policajcu da je Podgoričaninu hapšenom više puta obećao da će ga častiti ako namjesti Lješkovića.

“…Obeća mu je ovaj da će ga namjestit, i ja rekao G**** ako ga uhvatimo da ću ga častit 50 samo to da završimo, jer ovaj mu reče da je i za S*** učestvovao ovaj Vasko, a ovaj ne zna da ja znam… To bi mi bilo ka da bi uzeo milion sad”, poslao je taj Cetinjanin…

Policajac, za kojim kolege tragaju zbog sumnje da je službu podredio mafiji, odgovara mu da je Lješković u Crnoj Gori i da je u državu ušao 8. januara te godine, preko graničnog prelaza Božaj…

“Stiskaj ga za Lješkovića, konkretno”, poručio mu je on.

“Stiskam brate, dao bih ne znam što za to. I da probamo, rekao sam, živoga, oči bih mu izvadio”, napisao je „Kavčanin“ iz Prijestonice odbjeglom policajcu.

Obavjestio ga i da je osobi koju su unajmili da namjesti Lješkovića garantovao da će ga „Kavčani“ zaštiti od odmazde „Škaljaraca“, te da je o tome obavijestio i šefa „kavačkog klana“…

Lješković je, podsjetimo, ubijen 27. septembra, a policijiu je likvidacija prijavljena u 15.35 časova.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.