Vulin na izbornom skupu SPS: Ovdje sam da podržim politiku koja će Srpsku još više približiti Srbiji

0

„Srbija će biti tu. Dok Aleksandar Vučić vodi Srbiju, dok sam ja u Vladi Srbije, Republika Srpska ima na koga da računa“ –  poručio je potpredsjednik Vlade Srbije i senator Republike Srpske Aleksandar Vulin sa skupa Socijalističke partije Srpske Gorana Selaka u Modriči, istakavši da SPS Gorana Selaka čine vrijedni i čestiti Srbi koji vjeruju samo svom Beogradu.

„Nije Srbija zaljubljena niti u jednu političku partiju, ali jeste u politiku koja spaja Republiku Srpsku i Srbiju. U politiku koja neće dati strancima da nas posvađaju, politiku koja neće dati strancima da vladaju Srpskom. Ja sam ovdje da podržim politiku koja će Srpsku još više približiti Srbiji. Šta će Srpska bez Srbije i šta će Srbija bez Srpske, imamo li u šta drugo da gledamo, čemu da se radujemo, od koga da očekujemo pomoć? Mi Srbi nemamo pravo da izgubimo Republiku Srpsku i zato sam večeras ovdje. Ovdje sam da vas zamolim da ne date Republiku Srpsku, ne dajte je nikome, ne može vam niko dati ni ljepše ni veće od Republike Srpske“, poručio je Aleksandar Vulin.

„Srbija koju vodi Aleksandar Vučić je Srbija koja zna da je Republika Srpska najveće dostignuće vjekovne borbe srpskog naroda da sam odlučuje o sebi“, poručio je Aleksandar Vulin istakavši da je došao da izrazi podršku kandidatu SNSD i SPS za gradonačelnika Banja Luke dr. Nikoli Šobotu. „Republiku Srpsku nisu stvorili stranci, nije Republika Srpska nastala ni u Dejtonu, Republika Srpska je potreba srpskog naroda da mu se ne ponovi jasenovački genocid i da sam odlučuje kako će se zvati, kako će mu djeca rasti.

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin je istakao da je došao da podrži politiku približavanja Srpske Srbiji za šta je dobio gromoglasan aplauz Srba iz Banja Luke.

„Ja sam tu da vam kažem da podržavam politiku približavanja Srbiji, ja sam tu da vam kažem da podržavam ljude koji čine tu politiku jer oni će znati kako da Srpska bude još bliže svojoj Srbiji i kako da podršku koja im dolazi iz Srbije upotrijebe za sve vas. Ja sam došao da vam kažem da je Srbija sa vama i da Srbija učestvuje u svakodnevnom životu Banja Luke. Došao sam da podržim ljude koji će Srbiju i Srpsku čuvati zajedno, Srbiju i Srpsku kao nerazdruživu cjelinu“, poručio je potpredsjednik Vlade Srbije i senator Republike Srpske Aleksandar Vulin u Banja Luci na skupu Socijalističke partije Srpske.

(Politika)

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.