Zelenski nakon sastanka sa Trampom: SAD da primoraju Putina da zaustavi rat

0

Ukrajini je potreban pravedan mir i računa na podršku i vođstvo Sjedinjenih Američkih Država da na sve moguće načine pritisne ruskog predsjednika Vladimira Putina i primora ga da zaustavi rat, izjavio je ukrajinski lider Vladimir Zelenski posle sastanka sa predsjedničkim kandidatom SAD Donaldom Trampom, prenosi Ukrinform.

„Izuzetno je važno postići pravedan mir za ljude, posebno za porodice koje su izgubile djecu. Ovo je velika tragedija“, rekao je ukrajinski lider.

 

Odgovarajući na pitanje šta treba da znači pravedan mir, Zelenski je istakao da, prije svega, ovaj rat nije trebalo ni da počne.

On je podsetio da Putin ubija ljude, pa, kako je naveo, „treba učiniti sve da se izvrši pritisak na njega da zaustavi ovaj rat“.

Naglasio da se ruske trupe i dalje nalaze na ukrajinskoj teritoriji.

Stoga je, nastavio je, potrebno izvršiti pritisak na Putina na sve moguće načine.

„Kako zaustaviti rat? Moramo da izvršimo pritisak na njega koliko god možemo“, naglasio je on.

Zelenski je takođe istakao da su SAD lider međunarodne podrške Ukrajini.

„Cijenimo podršku SAD, zahvalni smo Sjedinjenim Američkim Državama, američkom narodu. I, naravno, razumijemo da SAD mogu da budu lider u bilo kojim pregovorima“, istakao je Zelenski.

On je podsjetio i da Ukrajina organizuje drugi Samit mira i da računa na njegov uspjeh.

Sastanak Zelenskog sa predsjedničkim kandidatom Republikanske stranke Donaldom Trampom održan je danas u Njujorku, u zgradi Trampove kule, prenosi Tanjug.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.