Abdić o mogućnosti saradnje sa listom koju je podržao Milatović: Priče o DPS-u kao nepoželjnom partneru više ne piju vodu!

0

Mnogima je anti-DPS (Demokratska partija socijalista) jedini program, ali priče o DPS-u kao nepoželjnom partneru više ne piju vodu, izjavio je za  “Vijestima” kazao nosilac liste te stranke (“I riječju i djelom”) na predstojećim izborima u Podgorici, Nermin Abdić.

On je u poručio da će DPS osvojiti najveći broj glasova na izborima zakazanim za 29. septembar, i da bez njih neće biti moguće formirati vlast.

– Više puta sam rekao, a sada ponavljam – listi “I riječju i djelom” fotelja nije i neće biti ispred interesa građana. Težimo razvoju, težimo da Podgorica bude primjer. Ko god želi to, biće nam partner. Mi smo naše namjere pokazali kroz konkretne primjere. Podsjećam da je upravo DPS srušio Vladu poslije 100 dana, da nam je bilo do fotelja, ta bi Vlada i dalje trajala – istakao je Abdić za Vijesti.

Postoji li, imenom, ijedna stranka iz aktuelne države vlasti koja vam je programski bliska i s kojom biste sarađivali? Ko su one s kojima nikako ne biste?

Crnoj Gori, kako na državnom, tako i na lokalnom nivou, treba širok i jak građanski front koji će spriječiti dalje urušavanje institucija i sve izazove pred kojim se država nalazi, a koji su nastali kao produkt rada politika nakon 30. avgusta 2020. godine. Postoje partije koje su, osim DPS-a, tradicionalno okosnica građanske Crne Gore koja se bori za evropske vrijednosti.

DPS je partnere uvijek birao na bazi vrijednosti. Tako će biti i kad su u pitanju podgorički izbori. Bićemo partner onima koji, baš kao i mi, žele društvo građana jednako za sve, društvo svih vjera i nacija, oni koji su spremni da se naredne četiri godine intenzivno bave unapređenjem grada, ekonomskim problemima, životnim standardom, itd. To su vrijednosti za koje se borimo i od kojih nijesmo nikada odstupili. Isključivo vrednosne koalicije mogu dugoročno da opstanu i na njima se može formirati stabilna politička većina.

Vidite li mogućnost saradnje s listom koju je podržao šef države Jakov Milatović, a koja se eksplicitno nije odredila da je protiv koaliranja s vama i čiji predstavnici tvrde da ih ne treba “plašiti DPS-om”?

Na ovo pitanje sam bio u prilici više puta tokom kampanje da odgovorim i saopštio sam, što ću još jednom ponoviti – mnogima je anti-DPS jedini program, ali priče o DPS-u kao nepoželjnom partneru više ne piju vodu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.