Tramp se pohvalio Zelenskom: Imam odličan odnos sa Putinom

0

Bivši američki predsjednik Donald Tramp je na sastanku sa Vladimirom Zelenskim izrazio je nadu da će, ako pobjedi na predsjedničkim izborima u novembru, uspjeti da pronađe „dobro“ rješenje za obje strane sukoba u Ukrajini prije inauguracije u januaru.

„Kao što znate, ja takođe imam veoma dobar odnos sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom i mislim da bismo brzo riješili konflikt“, rekao je Tramp, na šta je Zelenski dodao da se „nada da sa njim ima još bolje odnose“.

Bivši predsjednik SAD i republikanski kandidat na predstojećim izborima mu je na to odgovorio da je za „tango potrebno dvoje“.

Nakon što mu je rukom pokazao gdje treba da sjedne, Tramp je Zelenskom rekao da će, ukoliko pobjedi biti spreman da sarađuje sa demokratama na rješavanju ukrajinske krize.

Zelenski, čini se, nema sreće kada je u pitanju komunikacija sa bivšim i sadašnjim predsjednicima SAD, budući da su ga i Bajden i Tramp na sastancima zbunili i ostavili u čudu pominjući predsjednika Rusije.

Podsjećamo, u julu je Bajden na je dao riječ poslednjeg danas samita NATO-a u Vašingtonu Zelenskom rekavši: „Sada želim da dam riječ predsjedniku Ukrajine, koji ima toliko hrabrosti koliko i odlučnosti“, a zatim dodao: „Dame i gospodo, predsjednik Putin“.

Inače, Tramp je pristao da se sastane sa Zelenskim nakon što mu je Ukrajinac poslao pismo u kome je izrazio želju za sastankom.

Bivši američki predsjednik je kritikovao Zelenskog na svojim predizbornim skupovima, nazvavši ga „trgovcem“ budući da se svaka njegova posjeta Americi završavala višemilionskom pomoći Vašingtona Kijevu.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.