Radunović poručio DPS-u: Građani i te kako dobro znaju ko je ogrezao u kriminalu i ko je učestvovao u masovnim zloupotrebama za ličnu korist

0

Ministar Slaven Radunović reagovao je na saopštenje DPS-a, koji je tražio njegovu smjenu zbog hapšenja glavnog inspektora za južnu regiju Rada Dabetića.

„Svaka istina DPS-a je poput ove da sam ja imenovao Dabetića za glavnog inspektora za južnu regiju. Nisam ga imenovao čak ni na poziciju inspektora koordintora, jer je on već tu poziciju pokrivao“, izjavio je Radunović, pa nastavio:

„Posebno je licemjerstvo tražiti ostavku od ministra koji je na dužnosti dva mjeseca, zbog hapšenja inspektora za potencijalno učinjena djela u proteklim godinama. To može samo DPS, stranka koja je decenijama bila simbol za sistemsku korupciju, a danas pokušava da optužuje druge za ono u čemu su sami prednjačili“, rekao je Radunović.

Prema njegovim riječima, „hapšenje Dabetića jasno pokazuje da se danas zakon primenjuje jednako na sve, bez obzira na funkciju ili političku pripadnost“.

„Za razliku od vremena DPS-a, ova Vlada omogućava pravosuđu da djeluje nezavisno i transparentno. Pozivi DPS-a na moju ostavku su očajnički pokušaji skretanja pažnje sa njihovih afera i dugogodišnje pljačke države. Građani Crne Gore i te kako dobro znaju ko je ogrezao u kriminalu i ko je učestvovao u masovnim zloupotrebama za ličnu korist. To svakako nije ova Vlada, već oni koji su godinama zloupotrebljavali državne resurse radi sopstvenog bogaćenja“, zaključio je Radunović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.