Nakon 50 godina useljena nova Klinika za psihijatriju: Pregledi od ponedjeljka u novom objektu

0

Nakon 50 godina boravka u neuslovnom montažnom objektu, pacijenti i zaposleni Klinike za psihijatriju Kliničkog centra Crne Gore danas su se uselili u novi objekat koji nosi ime po doktoru Dušanu Kosoviću. To znači da kolege i pacijenti od danas borave na klinici koja je sagrađena i opremljena po najvišim međunarodnim standardima i u koju je uloženo preko sedam miliona evra, saopštili su iz Kliničkog centra Crne Gore.

“Ovo je prilika da zahvalimo Upravi za državnu imovinu, Sekretarijatu za urbanizam Glavnog grada i svim ostalim nadležnim institucijama koje su pomogle da se administrativne procedure završe u kratkom roku. Dodatno, obavještavamo zainteresovanu javnost da će se već zakazani pregledi od ponedjeljka, 30. septembra 2024. godine, obavljati u ambulantama nove Klinike”, naveli su oni.

Klinika je, po njihovim riječima, dok je bila smještena u neuslovnom objektu u Parku Petrovića, imala samo sedam bolesničkih soba u kojima je bilo smješteno 40 postelja, dok nova zgrada ima 20 soba sa 57 bolesničkih postelja od kojih je oko 12 predviđeno za dječiju psihijatriju, a ima i sve neophodne sadržaje za savremeno liječenje pacijenata sa mentalnim problemima.

Dodaju i to da će novi objekat, pored savremenih uslova boravka, obezbijedit uvođenje novih zdravstvenih usluga ovoj kategoriji pacijenata, čime će značajno unaprijediti pružanje zdravstvenih usluga iz oblasti mentalnog zdravlja.

“O značaju ovog projekta najbolje govore činjenice da je ovo prvi moderan objekat u Crnoj Gori za liječenje osoba sa mentalnim problemima u kojem će biti, prvi put, obezbijeđeno i bolničko liječenje naših najmlađih pacijenata. Ističemo da smo do sada za bolničko liječenje najmlađe pacijente upućivali u referentne centre u region”, zaključuju u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.