PREDSJEDNIČE, UPRKOS PREDSTOJEĆOJ SMJENI BUDI DŽENTLMEN

0

Piše: dr Petar Milatović Ostroški

 

Rođače Jakove, poslije tvog srozavanja na dno svakog dna, kad si se nedavno nedostojno obrušio na novinarku  RTCG, zbog čega si izazvao lavinu protesta u javnosti, pa čak i javno prekorijevanje od strane Udruženja novinara Crne Gore koje su potpisali predsjednik Tiho Burzanović i sekretar Ivan Milošević, sada imaš priliku da se ispraviš, da budeš džentlmen i da u nedjelju uveče (29 septembra) čestitaš dr Jeleni Borovinić Bojović pobjedu na lokalnim izborima u Podgorici, jedinoj dami koja se kandidovala za gradonačelnika Podgorice.

NJena superiorna pobjeda se ne dovodi u pitanje iz jednostavnog egzaktnog razloga. Naime, za dr Jelenu Borovinić Bojović u nedjelju će glasati devedeset odsto žena u Podgorici. Svaka žena za sobom povlači najmanje sedam glasova: oca, majku, brata, sestru, muža, dvoje djece, a neke, treba istinu reći, i ljubavnika.

Pametni političari u civilizovanom svijetu  preko žena osvajaju vlast. Kako u Crnoj Gori skoro da i nema pametnih političara  tog nezahvalnog posla prihvatila se dr Jelena Borovinić Bojović koja će u nedjelju superiorno da pobijedi sve konkurente koji će joj čestitati od srca.

Sumnjam da će to od srca ugraditi tvoj favorit poluintelektaulac Rakčević kome si ti u predizbornoj kampanji služio kao ikebana i na taj način eklatantno  prekršio 95 član Ustava Crne Gore koji ne dozvoljava predsjedniku države da učestvuje u predizbornoj kampanji bilo koje stranke ili koalicije, a ti si to uradio davši koaliciji čak i svoje ime, zbog čega će pametni poslanici da pokrenu inicijativu u Skupštini po članu 98 Ustava Crne Gore da budeš smijenjen, što će Ustavni sud potvrditi, a sve zbog tvojih brojih autogolova, da se izrazim rečnikom sportskog komentatora.

Ruku na srce, ti si, rođače, dobar i perspektivan mlad čovjek, ali nisi dorastao da budeš predsjednik Crne Gore iz mnogo razloga koje ne bih navodio jer bih sada morao cijelu knjigu da ispišem, što nije isključeno kasnije.

Da zaokružim, uprkos predstojećoj smjeni sa mjesta predsjednika države  budi džentlmen i u nedjelju uveče čestitaj dr Jeleni Borovinić Bojović pobjedu, a poslije i smjenu podnesi časno i dostojanstveno, onako kako dolikuje časnim Milatovićima koji se prvi put u dubrovačkim, kotorskim, cetinjskim, venecijanskim, beogradskim i bečkim istorijskim izvorima spominju 1359. godine, dakle ravno 30 godina prije Bitke na Kosovu.

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrikama „Drugi pišu“ i „Kolumne“ nisu nužno i stavovi redakcije portala „Borba“)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.