MUP u partnerstvu sa Zavodom za transfuziju krvi sprovodi akciju dobrovoljnog davanja krvi

0

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), u partnerstvu sa Zavodom za transfuziju krvi, sprovodi akciju dobrovoljnog davanja krvi širom Crne Gore, u okviru aktivnosti povodom obilježavanja Dana unutrašnjih poslova.

„Službenici MUP-a i Uprave policije na ovaj način daju doprinos popunjavanju zaliha krvi u Zavodu, ne samo u susret 2. oktobru, već uvijek kada su u mogućnosti na ovaj način promovišu humanost i empatiju“, izjavio je predstavnik MUP-a Dragan Pejanović, pa dodao:

„U višednevnoj akciji davanja krvi očekujemo da će biti donirano nešto više od 130 jedinica sigurne krvi. Vjerujemo da je ovakav odziv jako dobar i doprinosi afirmaciji kulture dobrovoljnog davanja krvi i uspješnom radu zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori“, rekao je Pejanović.

Direktorica Zavoda za transfuziju krvi Tamara Šćepanović je zahvalila predstavnicima MUP-a ističući da su Zavod i MUP ponosni na dugogodišnju saradnju, pozivajući sve građane koji su u mogućnosti da slijede pozitivne primjere, fokusiraju se na plemenita djela, jer naše malo nekome može spasiti život.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.