Oglasila se Zora: Odluka FSCG nezakonita

0

Fudbalski klub Zora obratio se saopštenjem za medije nakon što je izbirsan iz registra klubova od strane takmičarske komisije Fudbalskog saveza Crne Gore udruženja klubova Centar. Spužani poručujud da je takav potez nezakonit i preuranjen i u suprotnosti sa Ustavom Crne Gore.

Saopštenje Zore prenosimo u cjelosti:

Naš klub, FK Zora Spuž, suočava se sa ozbiljnim nezakonitim postupanjem Takmičarske komisije FSCG UK Centar, koja je Odlukom br. 104 od 24.09.2024. godine nezakonito izbrisala naš klub iz takmičenja. Ova odluka nije samo preuranjena, već je u suprotnosti sa Ustavom Crne Gore, Zakonom o sportu, Zakonom o upravnom postupku, kao i Statutom FSCG. Postupci Takmičarske komisije predstavljaju ozbiljnu zloupotrebu položaja, koja zahtijevaju najstrože sankcije.U prvom kolu, naš klub je zakazao da igra utakmicu protiv FK Karioka. Iako smo uredno prijavili termin odigravanja utakmice, Takmičarska komisija je, bez zakonskog osnova, onemogućila naš klub da odigra tu utakmicu, i zatim registrovala rezultat 3-0 u korist FK Karioka. Time je prekršenčlan 19 Zakona o sportu Crne Gore, koji propisuje obavezu fer-pleja i poštovanja pravila igre, kao ičlan 52 Statuta FSCG, koji garantuje transparentno i fer postupanje takmičarskih organa.

U drugom kolu, naš klub nije obaviješten da treba i kada treba da igra protiv FK Onogošt, a takođe nam nije dostavljen raspored takmičenja, što je u suprotnosti sa uredbama fudbalskoga sporta, a i Propozicijama regionalne lige centar za seniore 2024/25. Bez prethodnog obavještenja, Takmičarska komisija je ponovo nezakonito registrovala rezultat u korist FK Onogošt, prekršivši tako član 10 Zakona o sportu, koji garantuje ravnopravno učešće u sportskim takmičenjima.

Naš klub je na dostavljenu odluku za 1. kolo blagovremeno podnio žalbu Komisiji za žalbe FSCG, u skladu sa članom 131 Zakona o upravnom postupku Crne Gore, koji propisuje da nijedna odluka ne može postati konačna dok se ne iscrpi pravo na žalbu i dok drugostepeni organ ne donese konačnu odluku. Uprkos tome, Takmičarska komisija FSCG UK Centar je, samovoljno i nezakonito, donijela večeras odluku o brisanju našeg kluba iz takmičenja, iako drugostepeni organ nije odlučio po našoj žalbi, a malo prije ove odluke stigla nam je Odluka za utakmicu 2. kola, na koju imamo rok 5. dana da podnesemo žabu, a na koju se nijesmo nigdje odrekli”, stoji u saopštenju.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.