Borovinić Bojović: 29. septembra imamo priliku da odbranimo slobodu, i nastavimo putem napretka i razvoja, tu priliku ne smijemo propustiti!

0

Na kraju smo jedne kratke ali uspješne izborne kampanje, i svega nekoliko dana dijeli nas od nastavka našeg zajedničkog puta u budućnost! U nedelju, 29. septembra, zajedno branimo temelje velikih narodnih pobjeda iz 2020. u Crnoj Gori i 2022. godine u Podgorici! Prije dvije godine, oslobodili smo Podgoricu i krenuli da je usmjeravamo ka slobodi i opštem razvoju! Počeli smo da stvaramo ambijent koji pruža jednake šanse za sve – za Srbe, za Crnogorce, za Bošnjake, za Albance, za muškarce i za žene, za mlade i za stare, za sve koji ovaj grad vole, za sve koji u njemu žele da žive!

Ovo je sinoć u prepunoj sali Imanja Knjaz poručila nositeljka liste Za budućnost Podgorice – grad svih nas, Jelena Borovinić Bojović. Dodala je da su otvorili vrata institucija za ljude Podgorice, razgovarali sa njima otvoreno, direktno i komšijski.

„Funkcije nam nisu stvorile osjećaj da smo važniji od građana, nego osjećaj obaveze – jer su građani važniji od nas! Pobjede nismo tretirali kao trofeje da se hvalimo pred drugima, nego smo ih doživjeli kao obavezu da saslušamo svakoga, da obiđemo sve, da razgovaramo sa svima!  Krenuli smo da asfaltiramo puteve i nećemo stati sve dok asfalt ne stigne do svake kuće u Podgorici! Krenuli smo u akciju “gradski stan”, jer želimo da mladi bračni parovi planiraju budućnost bez brige o krovu nad glavom! Obišli smo sve mjesne zajednice, jer one više nikada ne smiju biti partijske ćelije već jedinice građanske uprave! Donijeli smo odluke kojima ćemo omogućiti sredstva za zaštitu životne sredine, kulturni razvoj i unaprjeđenje ljudskih prava! U ime institucija Glavnog grada ostvarili smo snažnu saradnju sa svim vjerskim zajednicama, sa civilnim sektorom, grupama građana i raznim udruženjima ranjivih kategorija! Nikoga nismo diskriminisali“, podvukla je ona.

Među brojnim akcijama koje je pokrenula je i ideja da čuveni pisac, rođeni Podgoričanin Borisav Pekić, dobije spomen obilježje u centru grada.

„Želim večeras da podsjetim na jedan citat ovog našeg proslavljenog Podgoričanina: “Čovjek se ne bori sa rupom koja je iskopana na pogrešnom mjestu, nego sa ljudima koji su je iskopali”.  Dragi prijatelji, mi smo pobijedili one koji su napravili rupe na našem putu ka budućnosti. Zatim smo krenuli da zajedno zatrpavamo rupe i pravimo dobar put za budućnost, put kojim ćemo ići sigurnije, bezbjednije, bolje i brže. Iako smo imali samo godinu dana, pokazali smo da hoćemo, da možemo, da nam dobro ide. Neki koji su zajedno sa nama radili, iz poznatih razloga podržali su one koji su rupe napravili“, navela je nositeljka liste ZBPG.

Građani Podgorice su dovoljno zreli, pametni i mudri, i neće odabrati rupe koje prave zastoj, nego sigurne puteve razvoja i napretka, navela je Borovinić Bojović i dodala da u nedelju, ne biramo samo vlast, biramo komšijski odnos prema ljudima, odgovoran pristup izazovima!!

„Biramo između zastoja i razvoja, između prošlosti i budućnosti! Na ovim izborima donosimo odluku da Podgorica više nikada neće biti talac struktura prošlosti, niti plijen neodgovornih ljudi! U nedelju donosimo odluku da će ovo biti grad svih nas! Moderna Podgorica koja poštuje svoje tradicije i koja je okrenuta ka budućnosti! Grad moderne infrastrukture, koji brine o ljudima i koji ne zaboravlja nikoga! Mi smo sigurna opcija Mi smo pouzdan partner, Mi smo lideri stabilne i jake Podgorice, Sa nama nema neizvjesnosti! Mi ne mijenjamo svoj omiljeni grad i ne mijenjamo broj – ponovo smo pod rednim brojem 9, baš kao i pobjedničke 2020. godine. Za budućnost Crne Gore! Za budućnost Podgorice! Za grad svih nas! Za broj 9! BUDUĆNOST, SADA“, zaključila je ona.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.