Formiran Privredno-ekonomski savjet NSD

0

Nova srpska demokratija formirala je Privredno-ekonomski savjet koji će se baviti važnim pitanjima ekonomskog razvoja Crne Gore i regiona. Na današnjoj konstitutivnoj sjednici je usvojen poslovnik i izabrano rukovodstvo Savjeta na čijem čelu je diplomirani inženjer elektrotehnike Milutin Đukanović.

„Sa nekoliko velikih infrastrukturnih projekata, Crna Gora može napraviti ozbiljan preokret. Ubijeđen sam da će upravo na polju sjajnih ideja i strateških predloga ovaj Savjet dati značajan doprinos“, istakao je Ðukanović.

Privredno-ekonomski savjet je sastavljen od stranačkih i nestranačkih ličnosti sa znanjima i iskustvima koja mogu pomoći privrednom prosperitetu države.

Osim uglednih privrednika i stručnjaka iz Crne Gore, ovo savjetodavno tijelo NSD čine i istaknuti intelektualci iz regiona u oblastima ekonomije, energetike, poljoprivrede, saobraćaja, među kojima su: akademik Časlav Ocić, prof. dr Jelena Kočović, prof. dr Cvijan Mekić, prof. dr Nikola Rajaković, prof. dr Željko Đurišić, Branislav Baćović i dr.

Sa sastanka je poručeno da je napredak privrede u Crnoj Gori veoma bitno pitanje i zato mora biti prioritet čitavog društva kada govorimo o ekonomskom progresu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.