Marsej domaćin finala Lige šampiona 2027. umjesto Milana

0

Grad Marsej ponudio je da bude domaćin finala Lige šampiona 2027. godine, pošto je Evropska fudbalska unija (UEFA) odlučila da oduzme organizaciju stadionu San Siro u Milanu, zbog planiranih radova.

UEFA je u utorak uveče saopštila da je San Siro izgubio organizaciju važnog događaja jer grad Milano nije mogao da garantuje da će stadion i njegova okolina biti spremni za finale.

A zašto da ne bude u Marseju, na najljepšem stadionu u Francuskoj: Velodromu“, napisao je na platformi Iks predstavnik gradskih vlasti Marseja, Sebastijen Žibrael, samo nekoliko sati poslije odluke UEFA.

Prema njegovim riječima, vlasti Marseja će sa gradonačelnikom Benoa Pajanom podržati kandidaturu Velodroma za domaćina finala Lige šampiona 2027. godine.

Krovna organizacija evropskog fudbala je navela i da ima za cilj da izabere konačno mjesto odigravanja do sledećeg juna. Naredna dva finala Lige šampiona igraju se u Minhenu i Budimpešti.

San Siro, stadion koji ima kapacitet od oko 75.000 mjesta, četiri puta je bio domaćin najznačajnije utakmice evropskog klupskog fudbala (1965, 1970, 2001. i 2016).

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.