Dobri moji, nije ovo dobro: Prisjetimo se samo nekih od DPS-ovih afera

0

Društvenim mrežama ponovo su počele da kruže montaže gdje se u nekoliko naslova vidi kakav je bio karakter bivšeg režima Mila Đukanovića i njihovih starih/novih satelitskih partija. Režim koji je harao Crnom Gorom 30 godina, prethodnih dana morališe građanima Podgorice kako po njihovim ulicama trče pacovi a da su oni bili ti koji su preporodili kako grad tako i državu Crnu Goru.

Međutim, nije baš tako davno bilo da građani Crne Gore zaborave ko u stvari predstavlja bivši režim. A da to ne bude zaboravljeno potrudili su se i aktivisti koji su na društvenim mrežama objavili kolaž najzanimljivijih naslova koji najbolje pokazuju ko je i kakav je bio režim Demokratske partije socijalista.

Tako prvi kolaž govori o sinu Duška Markovića, sadašnjem predsjedniku SEP-a, koji je u Budvi bio akter tuče u lokalu „Trokadero“. Grupa mladića, među kojima je bio i Nikola Marković, kao i fudbalski reprezentativac Stefan Savić, potukli su se u pomenutom lokalu sa drugom grupom mladića među kojima je bio i sin vlasnika firma „FabLive“ sa kojom se fudbaler i sudi.

Tokom tuče, navodi se u tadašnjem saopštenju, korištene su čaše i boce i prava je sreća da neko nije teže povrijeđen. Policija je o svemu obaviještena ali je čitav slučaj ubrzo zataškan.

Sledeća u nizu je sestra Mila Đukanovića, Ana Kolarevića, koju je svojevremeno funkcioner GP URA Zoran Mikić pomenuo u kontekstu primanja mita u aferi Telekom.

„Većinski paket akcija kompanije Telekom država je prodala Mađar Telekomu 2005. godine. Samo par mjeseci kasnije u aprilu 2006. godine Edin Kolarević , koji je tada imao 23 godine, kupuje i plaća kešom…“, navodi se u tekstu sa konstatacijom da je sin Ane Kolarević vlasnik stana od 900.000 dolara u Njujorku.

Nadalje, kako ne pomenuti Lazovića juniora, junaka sa Skaja koji je organizovao prebijanja, pisanje antimuslimanskih grafita u Pljevljima. Skaj agent tajne policije bio je akter brojnih događaja u društvu a danas se sumnjiči da je bio član kriminalne organizacije Radoja Zvicera.

Nadalje, govori se i o drugim antijunacima sa naslovnih strana rubrike crne hronike, te se navodi da je Europol dostavio dokaze da je sin Vesne Medenice, Miloš, švercovao drogu i cigarete. Nastavili su medijski naslovi da otkrivaju imovinu sinova funkcionera DPS-a, te navode da je nasljednik Zorana i Vukice Jelić, Mitar, za kratko vrijeme stekao vrijedne nekretnine.

„Na mitra Jelića koji je 2013. godine u Centralnoj banci obavljao pripravnički da bi kasnije ostao na poziciji samostalnog savjetnika u toj instituciji, vode se četiri stana, od 23 metra kvadratna, 38, 49, i 97 kvadrata, dok je njegova majka Vukica Jelić vlasnik stambenih jedinica površine 86 kvadrata i 71 metra kvadratnog, mlađi Jelić je vlasnik dva stana u zgradni Normal company u dijelu Podgorice preko Morače, kao i stambenih jedinica na Zabjelu i Starom Aerodromu“, navodi se u tekstu.

A kako ne pomenuti i doskorašnjeg nasljednika trona, Blaža Đukanovića, koji je preko svojih firmi gradio minihidroelektrane i prodavao energiju koju je tako stvarao EPCG-u a bio je učesnik i afere Pandora papiri. Takođe je tu i sin Brana Gvozdenovića koji je od građevine prihodovao 368.000 evra ali i kupio plac u Porto Montenegru.

Treba li ovdje i pomenuti Petra Ivanovića, „doljanskog vinogradara“ i aferu Abu Dabi fond gdje su preko leđa poljoprivrednika za sebe prigrabili milione i napravili sopstvenu vinariju.

I za kraj, što bi rekao nosilac liste DPS-a Nermin Abdić na podgoričkim izborima – dobri moji, nije ovo dobro…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.