Šok u Njujorku – Alkaraz ispao u drugom kolu US opena!

0

Karlos Alkaraz završio je učešće na ovogodišnjem US openu već u drugom kolu, šokantnim porazom od Holanđanina Botika Van De Zandshulpa.

Mladi Španac je bio neprepoznatljiv tokom čitavog meča i poslije nešto manje od dva i po sata pretrpio je poraz rezultatom 6:1, 7:5, 6:4.

Osvajač Rolan Garosa i Vimbldona očigledno nije uspio da se oporavi od teškog poraza u finalu Olimpijskih igara od Novaka Đokovića – prvo je zaustavljen u ranoj fazi mastersa u Sinsinatiju, a onda je doživio još jedan neuspjeh na stadionu na kojem je došao do prvog grend slem trofeja.

Za razliku od njega, Van De Zandshulp, koji je tokom leta razmišljao o završetku karijere, odigrao je savršenu partiju.

Protutnjao je kroz prvi set prepustivši Alkarazu samo jedan gem i najavio je tada da je spreman za veliko djelo. Momak iz Mursije, sa druge strane, nikako nije uspijevao da pronađe karakterističan ritam kojim lomi maltene svakog rivala.

Najjači otpor pružio je u drugom dijelu igre, vratio se iz rezultatskog minusa, ali je još jednom poklekao u finišu i Holanđanin je došao na korak do trijumfa.

U trećem setu viđena je preslikana situacija iz drugog i trenutno 74. igrač svijeta je proslavio najveću pobjedu u karijeri.

„Ostao sam bez riječi“, istakao je Botik neposredno nakon pobjede.

„Bilo je ovo neverovatno veče za mene. Mislim da sam od prvog poena vjerovao da imam šansu.“

On će u narednoj rundi igrati protiv 25. nosioca Džeka Drejpera, koji je prethodno maksimalnim rezultatom eliminisao Argentinca Dijaza Akostu.

US open je na programu od 26. avgusta do 8. septembra, igra se za nagradni fond od 75.000.000 dolara, a titulu brani Novak Đoković.

(RT)
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.