Detalji tragičnog događaja u Bijelom Polju

0
Pedesetpetogodišnji Rafet Pepeljak smrtno je stradao juče, oko 7 sati i 30 minuta, kada je eksplodirala bomba koju je držao u ruci. Do tragedije je došlo ispred porodične kuće Pepeljaka u selu Pletenice, koje pripada mjesnom centru Godijevo.

Tom prilikom je povrijeđena njegova četrdesetosmogodišnja supruga Seniha, koja je transportovana u Opštu bolnicu u Bijelom Polju, gdje joj je ukazana pomoć i nalazi se van životne opasnosti.

Uviđaj na mjestu nesreće obavio je tužilac iz bjelopoljskog Višeg državnog tužilaštva Slavenko Smolović, zajedno sa vještakom protivpožarne struke Radovanom Popovićem i službenicima Odjeljenja bezbjednosti Bijelo Polje.

– Juče, u jutarnjim časovima, dežurni inspektor Uprave policije – Odjeljenja bezbjednosti Bijelo Polje obavijestio me je da je u mjestu Godijevo došlo do aktiviranja eksplozivne naprave od strane jednog lica. Zajedno sa službenicima policije i vještakom iz oblasti protivpožarne struke i eksplozija izašao sam na lice mjesta i obavio uviđaj. Na putu za bjelopoljsku bolnicu R.P. je podlegao zadobijenim povredama, a tijelo preminulog je poslato na obdukciju, o čemu je donijeta naredba od strane VDT-a. Preliminarni rezultati istrage mogu se očekivati nakon završenih odgovarajućih vještačenja u Forenzičkom centru u Danilovgradu – kazao je Smolović za „Dan“ i dodao da je pri aktiviranju bombe povrijeđena i jedna ženska osoba, koja je upućena na zbrinjavanje u Urgentni centar Opšte bolnice.

Dr Stevan Femić kazao nam je da je u 8 sati i 10 minuta primljena ženska osoba i da joj je odmah urađena kompletna dijagnostika, nakon čega su zbrinute višestruke povrede po cijelom tijelu.

– Pacijentkinja je zadržana na hirurškom odjeljenju radi dalje opservacije i liječenja. Trenutno je stabilnih vitalnih parametara i van životne opasnosti – rekao je Femić za „Dan“.

Inače, postoji nekoliko verzija kako je došlo do ove tragedije. Po jednoj, bomba je eksplodirala slučajno kada je Rafet krenuo da je skloni iz kuće negdje na sigurno mjesto, uoči predstojećeg veselja i dolaska gostiju. Po drugoj verziji, došlo je do prepirke, a supruga je pokušavala da Rafetu otme bombu iz ruku.

 

Pokazivao kako će da organizuje veselje

Jedan od komšija nam je ispričao da je veče prije tragičnog događaja bio kod Pepeljaka i da mu je Rafet pokazivao na koji način će da organizuje slavlje povodom udaje kćerke.

– Ništa nije slutilo da se nešto ovako može dogoditi. Niko ne zna kako se sve stvarno desilo i zbog porodice treba utvrditi šta je stvarni uzrok ove velike tragedije – kazao nam je taj komšija porodice Pepeljak.

Nakon tragedije zavladale su tuga i nevjerica u mirnom mjestu Pletenice, gdje je Pepeljak živio sa suprugom i sedmoro djece. Komšije i rođaci kažu da se ta porodica bavila stočarstvom, da su držali tridesetak krava i prodavali sir i mlijeko.

– Ovo je prava tragedija. Sve je bilo spremno za slavlje jer je u subotu trebalo da udaje kćerku – kazao je Ismet Prentić, pašenog nastradlog Bjelopoljca.

Iz ODT u Bijelom Polju juče su potvrdili da je Pepeljaku prije dva mjeseca bilo određeno zadržavanje do 72 sata zbog prijave za nasilje u porodici. Pošto su članovi porodice odustali od prijave i svjedočenja u sudu, krivična prijava je odbačena u nedostatku dokaza.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.