Skandalozna izjava bivšeg DPS-ovog bravar-diplomate: Žrtve NATO bombardovanja u Crnoj Gori su slučajne!

0

Za žrtve NATO bombardovanja u Crnoj Gori nije kriva crnogorska država, niti tadašnja crnogorska politika, tvrdi bivši ambasador i predsjednik Crnogorskog helšinskog odbora Miodrag Vlahović.

“To su slučajne žrtve, ali takođe su i nevine. Te žrtve bole, ali za to Crna Gora nije kriva. Kriva je politika koja je tu intervenciju izazvala”, kazao je Vlahović u emisiji “Tamo i natrag” na A plus televiziji.

Vlahović je mišljenja da su se 2020. godine desile “promjene koje su došle sa pogrešne strane sa pogrešnim motivima i sa posljedicama od kojih nemamo nikakve koristi za unapređenje demokratije”.

“Političke promjene kao proizvod demokratskih procesa treba da budu pozitivne posljedice demokratije, ali pitanje je kako će se političari ponašati prema državnim interesima. Ovo sada je tmurna slika Crne Gore. Na djelu je voljno urušavanje Crne Gore”, kazao je Vlahović.

Đukanović istorijska ličnost prvog reda, PES vodi politiku koja sabotira EU agendu

Vlahović je za bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića kazao da je “istorijska ličnost prvog reda”.

“Naša generacija to ne može da shvati do kraja, uz sve njegove greške i probleme”, rekao je Vlahović.

Vlahović je pohvalio sve što je Đukanović “uradio u kontekstu očuvanja mira u Crnoj Gori tokom NATO intervencije, velemajstorski diplomatski potez – potpisivanje beogradskog sporazuma, pripremu i održavanje referenduma i ulazak u NATO.

“To su kapitalne stvari. DPS je definitivno najozbiljna proevropska struktura u ovoj zemlji i najspremniji su da se bave evropskim stvarima”, smatra Vlahović.

Komentarišući nadalje političku scenu u Crnoj Gori, Vlahović je kazao da Pokret Evropa sad nije proevropski orjentisana partija.

“Njihova politika ne vode prema Evropskoj uniji. Oni vode politiku koja sabotira evropsku agendu. Relativno kratko će trajati funkcija premijera Milojku Spajiću”, zaključio je Vlahović.

Spajićeve konferencije liče na Vučićeve

Premijer Milojko Spajić se ignorantski je ponaša u političkom životu i nema instrumental da se bavi politikom, smatra Vlahović.

“Svaki njegov nastup sve lošije izgleda. Posljednja njegova konferencija je imitiacija komferencije predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Spajić je nipodoštavao javnost, novinare a i činjenice. Takođe ima jako oskudan rječnik”, primijetio je Vlahović.

Milatović ima problem sa padežima

Vlahović je komentarisao i predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića.

“Ja njega zovem NjESP: Njegova Ekselencija slučajni predsjednik. Milatović ima problem sa padežima. U periodu prije 2020. godine bilo je raznih mediokriteta, ali ovo danas je simbioza kiča i poluneznanja. Ima tu i nekog nabijeđenog znanja i pretjeranog korišćenja stranih izraza”, rekao je Vlahović.

Vlahović je mišljenja da je Milatovićev uzor Momir Bulatović.

“Milatović ima želju da uči, to je nesporno, ali sve je to nemušto”, zaključio je on.

(Aplus)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.