U Partizanu je trenutno sve crno

0

Partizan je porazom od Genta ušao u tunel gdje se tračak svijetla vidi samo u tragovima. Crno-bijeli su ostali bez Evrope drugu godinu u nizu, a sada slijede teški dani za klub iz Humske, još teži nego što su do sada bili.

Bez obzira na žrijeb, protivnike i lige iz kojih dolaze, neshvatljivo je da Partizan ispadne iz kvalifikacija za sva tri evropska takmičenja – i to na ovakav način. U situaciji kada postoje tri evropska takmičenja u kojima su u protekle dvije sezone bili i klubovi iz Moldavije, Gibraltara, Litvanije, sramno je da Partizan drugu godinu u nizu ne može da se plasira ni u Ligu konferencije.

Lugano i Gent pokazali su da su prosječne ekipe, bar u ovom trenutku, a crno-bijeli nisu mogli da doguraju ni do tog prosjeka. Beznađe u kom se Partizan nalazi govori o tome da će se klub teško izvući iz ove situacije. Loša igra, loši rezultati, atmosfera u klubu, ništa nije dobro.

Ko je kriv za ovakav rezultat?

Krivi su svi, počevši od igrača do uprave kluba. Nonšalantna igra Severine, De Medine, nedovoljna koncentracija Saldanje, letargija u koju je upao Zahid… A onda i neki izbori Aleksandra Stanojevića.

Kakve je poteze vukla uprava kluba kada su dovođeni igrači? Partizan je doveo u proteklih godinu dana preko 20 igrača, a rezultat je isti kao i prošlog ljeta, možda i gori kada se uzme u obzir da su ispali iz sva tri evropska takmičenja. Da li bilo ko u Partizanu zna šta treba da uradi kako bi klub izvukao iz ponora, djeluje da ne zna, i ne čini ništa, niti će učiniti nešto.

U pojedinim trenucima je na terenu djelovalo da igrače ne interesuje koji će rezultat biti – bar po govoru tijela. Partizan je ušao u ovu sezonu neozbiljno i neprofesionalno. Trkački su pregaženi od Dinamo Kijeva, djelovalo je kao da su „terminska“ ekipa koja nema pojma šta znači profesionalni sport.

Dvomeč sa Gentom samo je produbio probleme u kojima se klub iz Humske nalazi – rezultatske i finansijske. Crno-bijeli su ponovo ostali bez sredstava koja su, vjerujemo, već planirali pred početak sezone, pa moraju redom da se odriču najvažnijih igrača, počevši od Svetozara Markovića, pa i Mateusa Saldanje, jer klub nekako mora da preživi.

Mračni dani su pred klubom iz Humske, a svijetlo se u ovom trenutku ne vidi…

klik – 100 freebet-ovaRegistruj se na meridianbet.me i pokupi najbolji poklon dobrodošlice!

(sport klub)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.