Liga Evrope: TSC može mnogo da dobije, ništa da izgubi

0

Praznik fudbala u Bačkoj Topoli. TSC na svom stadionu dočekuje Makabi Tel Aviv u revanš meču plej-ofa Lige Evrope uz obećanje da će pred domaćom publikom na TSC areni dati maksimum i biti dostojan protivnik u ovom teškom duelu.

Makabi dolazi u Bačku Topolu sa prednošću od 3:0 iz prve utakmice, međutim, šef stručnog štaba TSC-a Dean Klafurić vjeruje da će njegova ekipa pred svojim navijačima dati svoj maksimum i pokazati se kao dostojan rival favorizovanim Izraelcima.

Radujemo se evropskoj utakmici pred domaćom publikom. Navijači su nas sjajno bodrili i na onoj u Mađarskoj i hvala im. Ovoga puta utakmicu počinjemo sa 11 igrača, a kao što znate polovinu prošle smo igrali sa samo osmoricom na terenu. Makabi ima prednost, ali mi se ne predajemo i nemamo šta da izgubimo. Daćemo sve od sebe, znamo da se iznenađenja u fudbalu dešavaju, radujemo se mogućnosti da iznenadimo protivnika“, rekao je Dean Klafurić.

Vezni igrač Milan Radin svjestan je da utakmica neće biti nimalo laka.

U hendikepu smo za tri primljena gola, ali samo ako vjerujemo u dobar rezultat možemo nešto da ostvarimo. Igramo pred našim navijačima, kojih je u velikom broju bilo i u Mađarskoj, zahvaljujem im se i nadam se da će nam svojim dolaskom na meč pomoći da napravimo iznenađenje“, kazao je Radin.

Klafurić se osvrnuo i na problem koji ekipa ima zbog isključenja dva važna igrača i povreda pred predstojeću utakmicu.

Zbog kartona neće igrati Mateja Đorđević i Mihajlo Banjac, a zbog udarca koji je zadobio na prošlom meču, neće biti spreman Saša Jovanović, kao ni Miloš Vulić koji se povrijedio na treningu. Ipak, ja vjerujem u sve igrače i, kako što smo u ovom dijelu sezone pokazali, svaki član tima je bitan i siguran sam da imamo dovoljno kvalitetne fudbalere koji mogu da ih zamijene i koji su spremni da igraju ovaj meč. Krenućemo ofanzivno, jer kao što sam rekao, nemamo šta da izgubimo a možemo mnogo da dobijemo“, konstatovao je Klafurić.

Na pitanje novinara da li može da napravi poređenje sa prošlogodišnjim evropskim rivalima, Vest Hemom ili Frajburgom i Makabijem, Radin je rekao:

Prošle godine smo igrali sa velikim ekipama, ali teško je sada praviti poređenje jer smo dobar dio prethodne utakmice igrali sa dva igrača manje i nije mi lako da napravim paralelu. Mi smo vidjeli da možemo da se takmičimo sa njima, i da smo ih u glavama možda previše respektovali, ali sada znamo da možemo da im se suprotstavimo“.

Revanš utakmica između TSC-a i Makabija u plej-ofu Lige Evrope igra se u četvrtak, 29. avgusta 2024. na TSC areni od 21 čas. Pobjednik će u Ligu Evrope, poraženi u Ligu konferencija.

klik – 100 freebet-ovaRegistruj se na meridianbet.me i pokupi najbolji poklon dobrodošlice!

(sk)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.