Brnović: Bokelj je ozbiljna ekipa, zna se kakva su očekivanja Budućnosti

0

Nakon sedam osvojenih bodova u tri dosadašnja kola i prvog mjesta, Budućnost u 4. kolu CFL-a dočekuje na DG areni ekipu Bokelja (srijeda, 20:45), koji ima svega bod manje na tabeli crnogorskog prvenstva.

Tim povodom trener Budućnosti Ivan Brnović optimista je dvoboj sa Kotoranima. Šef struke podgoričkog sastava svakako je oprezan, jer je Bokelj nakon povratka u elitni rang našeg fudbalskog takmičenja sjajno krenuo ove sezone.

‘’Očekivanja su kao i uvijek, znaju se kakva su naša očekivanja da ne pričamo o tome. Što se tiče Bokelja, oni su pokazali ne samo u prva dva kola, kada su dobili obje utakmice već i protiv Dečića, koju sam posmatrao uživo, da su zaista jedna ozbiljna, kompaktna, fizički snažna ekipa, izuzetno brza. Tačno se vidi da su uigrani kroz drugu ligu, nisu mnogo mijenjali. Zaista jedna interesantna ekipa. Treba nam potpuni respekt, fokus za sjutrašnju utakmicu”, jasan je Brnović.

Plavo-bijeli imaju kadrovskih problema uoči duela sa suparnikom iz drevnog grada.

Ne želim da se pravdam, ali imamo zaista velikih problema unutar tima. Tri igrača su pod virusom, neće nastupiti. Imamo Brnovića koji ima crveni, Igor Ivanović je povrijeđen, Grbić je u povratku sa povredom. Ali to neće biti alibi, mi sjutra idemo da dobijemo utakmicu. Izuzetno poštujemo protivnika. To što se igra na DG Areni već smo i navikli, nije nam to sad neki minus. U svakom slučaju očekuje nas teška utakmica, težak protivnik. Nadamo se boljim uslovima za igru a bogami i terenu”, izjavio je trener Budućnosti.

To će biti prilika za ostale igrače da se nametnu. Budućnost je računajući na ovakve situacije i napravila širok roster.

Mi imamo i mlađe igrače, igrače koji su iz povreda ili koji su manje trenirali u zadnjem periodu. Mijović i Šarkić koji su došli kao pojačanja, tu su mlađi Đukanović, Savović, Lambulić, Vuković, da ne nabrajam još igrača. Mi imamo veliki roster i upravo zato smo i prilikom selektiranja planirali da imamo najmanje po dva igrača približnog kvaliteta na svakoj poziciji. Tako da je ovo velika prilika da se oni pokažu i inače, to je samo pitanje vremena kada će ostali igrači dobiti šansu, što zbog povreda, kartona koji su već krenuli. Imali smo to u vidu, sezona je duga. Mi smo već u samom startu na tom iskušenju. Ja apsolutno imam povjerenje i vjerujem u sve igrače. Sa jedne strane mi je i drago što imamo dolaze ovi momenti već na startu, da ti igrači dobiju priliku, jer su radom i angažovanjem, prvenstveno na treninzima to i zaslužili”, poruka je 48-godišnjeg stručnjaka.

Budućnost je u prethodnom kolu pobijedila Arsenal iz Tivta u gostima 2:0. Nije bilo lako, s obzirom na to da su imali igrača manje, nakon crvenog kartona Miloša Brnovića. Ipak, kasnije su Ivan Bulatović i Milan Vukotić donijeli bitnu pobjedu.

’’U drugom poluvremenu kad su igrači došli do daha mislim da smo i mi malo krenuli ofanzivnije i žustrije od samog starta drugog poluvremena. Crveni karton Brnovića definitivno je promijenio tok meča, jer su se desile u taktičkom smislu vanredne promjene na terenu. Mi smo se mobilisali, skupili snagu, protivnik je krenuo prema naprijed, ostavio nam prostora i onda je u tim situacijama došao do izražaja naš individualni kvalitet Bulatovića, Vukotića i ostalih igrača. Zaslužena pobjeda. Bez obzira na okolnosti, to sam rekao i igračima, Budućnost mora bolje i u prvom poluvremenu. U drugom poluvremenu zadovoljni smo i karakterom i kvalitetom koji smo pokazali. Do izražaja je došla i fizička sprema. Kada  40 minuta igrate sa igračem manje u svakom segmentu igre morate da pokažete maksimalan doprinos. Tako da, najvažnije je zdravlje, broj jedan. Sa druge strane tu je pobjeda koja nam puno znači na teškom gostovanju i tri velika boda”, zadovoljan je trijumfom Brnović, a koji bi mogao da bude dodatno vjetar u leđa uoči večerašnjeg izazova.

1 klik – 100 freebet-ova! Registruj se na meridianbet.me i pokupi najbolji poklon dobrodošlice!

SATNICA, 4. KOLO

20.00h Petrovac – Jezero

20.00h Jedinstvo – Otrant Olimpik

20.00h Dečić – Mornar

20.00h Sutjeska – Arsenal

20.45h Budućnost – Bokelj

http://

Standings provided by Sofascore

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.