Piperović podnio SDT-u krivičnu prijavu protiv tri sutkinje

0

Advokat Zoran Piperović predao je Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) krivičnu prijavu protiv sutkinja Vrhovnog suda – Vesne Vučković, Ane Vuković i Marijane Pavićević, koje su donijele posljednju odluku o produženju pritvora njegovom klijentu, bivšem bezbjednjaku Zoranu Lazoviću, prenose „Vijesti“.

On je prekjuče najavio da će to učiniti navodeći da se u obrazloženje odluke sudskog vijeća o produženju pritvora nekadašnjem pomoćniku direktora Uprave policije konstatuju “do sada neviđene stvari u pravosuđu”.

“Podnijeću ti krivičnu prijavu protiv članova vijeća Vrhovnog suda – Vesne Vučković, Marijane Pavićević i Ane Vuković zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja jer su u rješenju… izmislile okolnosti koje su im poslužile, ne da produže pritvor, već da ga odrede po tački 1 člana 175 povezujući Lazovića s ubistvom iz oktobra 2020. godine u Spužu, iako im je jasno da su (Veljko) Belivuk i (Marko) Miljković zvanično ušli u Crnu Goru u januaru 2021. godine, što na teret i sam tužilac stavlja Lazoviću konstatujući do sada neviđene stvari u pravosuđu, navodeći kako je jasno iz tog njihovog zaključka kakva je ličnost Zoran Lazović, što je s aspekta sudijskog zanata skandalozno jer njih tri nisu neuropsihijatri”, rekao je Piperović.

Ocijenio je da se na taj način Vučković i Vuković preporučuju i dodvoravaju većini na vlasti, “jer im bolje preporuke od ove nema”.

“A ja kažem izabrati Anu Vuković za predsjednicu Vrhovnog suda znači postaviti tempiranu bombu u pravosudni sistem i to je jasno, ako kome treba da elaboriram od strane državnih organa – stojim na raspolaganju u svako doba”, dodao je Piperović.

Vijeće Vrhovnog suda 12. jula produžilo je pritvor Zoranu Lazoviću i Milivoju Katniću za još tri mjeseca, odnosno do 14. oktobra 2024. godine.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.