Dečič ubjedljivo poražen u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona

0

Fudbaleri Dečića ubjedljivo su poraženi na gostovanju šampionu Velsa, TNS-u u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona rezultatom 3:0 (3:0). Ispostavilo se da je sve riješeno u prvih 39 minuta.

Ime velškog šampiona, predstavnika poluprofesionalne lige davalo je kakvu takvu nadu za iznenađenje, bez obzira što su svi odavno svjesni na koliko niskim granama se nalazi naš klupski fudbal. Ispostavilo se da je i to bilo neutemeljeno.

Tuzani su u istorijskom, prvom meču u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pokazali, prije svega slabosti u odbrani, odnosno u vazdušnim duelima, što je glavna snaga Ostrvljanja.

Kod prva dva gola domaćih, štoperi Dečića bili su na ničijom zemlji. Već u 4. minutu Bred Jang je pogodio glavom neometan na centaršut Džošue Danijelsa sa desne strane. Isti igrač je udvostručio prednost TNS-a u 28. minutu, takođe glavom. Za razliku od prvog gola, ovog puta je Stefan Milić bio bliži dvadesetjednogodišnjem napadaču, ali u raskoraku.

U 36. minutu, na semaforu skromnog fudbalskog zdanja Park Hol pisalo je 3:0. Domaći su izveli korner, Rajan Brobel nadskočio Leona Ujkaja, glavom vratio loptu u peterac, u buket igrača Dečića, koji su međutim nijemo posmatrali kako je Deni Dejvis posprema u mrežu.

Nisu prvaci Crne Gore bili bez šansi u prvom poluvremenu. U 17. minutu je Draško Božović centrirao iz kornera na drugu stativu, Luka Malešević “zaplivao” i glavom poslao loptu preko gola.

Matija Božanović je imao dvije lijepe prilike. Prvo je “otvorio” nogu sa desetak metara, lopta je prošla pored stative, da bi zatim na centaršut Alena Mašovića, glavom šutirao takođe pored gola.

U 3. minutu sudijske nadoknade vremena na centaršut Božovića, Bojan Matić je šutirao glavom, čuvar mreže šampiona Velsa, Konor Roberts, odbio.

Ekipa Krega Herisona je nakon odmora umrtvila ritam. Uslijedilo je zatišje sve do 78. minuta, kada je kapiten Tuzana, Džonatan Drešaj “opalio” iz trka, sa distance – pored gola.

Samo minut kasnije Džek Bodenhem, opet glavom, pokušao je da savlada Igora Nikića. Golman Dečića odbio je loptu preko gola.

Revanš je na stadionu pod Goricom za sedam dana.

TNS – DEČIĆ 3:0 (3:0)

Stadion: Park Hol. Sudija: Bram Van Driše (Belgija). Strijelci: Jang 4, 28, Dejvis 39. Žuti kartoni: Roberts, Dejvis (TNS), Ujkaj, Matić (Dečić).

TNS: Roberts, Danijels, Pask, Bodenhem, Dejvis, Klark (67. Holden), Redmond (88. D. Vilijams), Smit, Brobel (88. Bredli), Dž. Vilijams (78. Bejker), Jang (78. Mekmanus).

DEČIĆ: Nikić, Drešaj, Milić (73. Sekulović), Ujkaj, Malešević, Augusto (81. Striković), Božanović, Božović (56. Kajević), Stijepović (46. Puleio), Mašović (46. Đoljaj), Matić.

(lobsport.me)

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.