Crna Gora večeras protiv Grčke na Akropolis kupu

0

Košarkaši Crne Gore juče u popodnevnim časovima doputovali su u Atinu, a sinoć i jutros odradili su dva treninga u dvorani Olimpijakosa ,,Mira i prijateljstva“, gdje će večeras (19 časova po našem vremenu) igrati protiv Grčke u okviru prvog kola Akropolis kupa, što će za našu reprezentaciju ujedno biti i prva provjera pred nastup u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

-Poslije desetak dana priprema u Podgorici doputovali smo u Atinu, gdje ćemo učestvovati na jakom turniru, gdje pored domaćina Grčke igra još i selekcija Bahama.U pitanju su dvije jako kvalitetne reprezentacije i te provjere značiće nam mnogo – kazao je Marko Simonović, centar crnogorske reprezentacije.

Na startu turnira Crna Gora imaće priliku da igra protiv Grčke, što će biti prva proba za prilično podmlađenu reprezentaciju,  dok će Grčku u olimpijskim kvalifikacijama predvoditi Janis Adetokumbo, a Bahame NBA asovi Deandre Ejton, Erik Gordon, Badi Hild.

-Znamo dobro kvalitete rivala. Što se tiče Grčke, radi se o selekciji koja je sastavljena od evroligaških i NBA igrača, tako da nas očekuje težak meč. Nastojaćemo da damo maksium i da ostavimo što bolji utisak – dodao je Simonović.

Nakon turnira u Atini, Crnu Goru već 30.juna čeka put u Rugi, koja je domaćin kvalifikacionog turnira od 2. do 7.jula, a “crveni” su u grupi sa Brazilom i Kamerunom, dok su u drugoj grupi domaćin Letonija, Gruzija i Filipini. Pobjednik finalne utakmice čekiraće vizu za Pariz.

-Brazil je prva utakmica i moramo ići na pobjedu. Nastojaćemo da napravimo što bolji rezultat i izborimo prolaz u drugu fazu – naglasio je Simonović.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.