CEDIS: U prethodnom periodu pomogli smo brojne institucije u državi, fokusiranje na pomoć crkvenim ustanovama je pokušaj kompromitacije kompanije

0

Prenosimo integralno reagovanje CEDIS-a povodom teksta koji je danas objavljen u dnevnom listu „Pobjeda“ pod naslovom „Ruka pomoći stigla do hrama SPC u dalekoj Argentini“.

Kako ste, pretpostavljamo, upoznati Crnogorski elektrodistributivni sistem od 2017. godine, donošenjem Pravilnika za dodjelu sponzorstava, donacija, pomoći i stipendija usvaja društveno odgovorno poslovanje kao strateški okvir za upravljanje kompanijom. Upravo taj pravilnik predstavlja ključni dokument na kojem se temelji naša strategija društvene odgovornosti.

CEDIS isključivo u skladu sa Pravilnikom ostvaruje svoje ciljeve, doprinoseći razvoju društvene zajednice.

Kao društveno odgovorna kompanija, CEDIS je u prethodnom periodu donirao i pomogao brojne institucije i ustanove u državi, uključujući škole, vrtiće, fakultete, zdravstvene ustanove, kao i sportske klubove i nacionalne saveze. U ovom obraćanju samo ćemo navesti neke od njih: Vaterpolo i plivački savez Crne Gore, Šahovski savez Crne Gore, Paraolimpijski komitet Crne Gore, Elektrotehnički fakultet, Univerzitet Crne Gore, Klinički centar Crne Gore etc. Iako su u pitanju donacije vrijednije od onih koje pominjete, nijeste našli za shodno da ih pomenete jer je očito da se informacije nijesu uklapale u svrhu tekstova koje ste pripremali a koja, jasno je, nije informisanje građana i javni interes.

Fokusiranje na pomoć crkvenim ustanovama pokazuje namjeru, a to je pokušaj kompromitacije kompanije i politički pritisak/obračun vaših nalogodavaca sa partijom, čiji funkcioner je bio direktor CEDIS-a a sada je predsjednik Odbora direktora.

Najprije, prije nego objavite tekst ovakve ili slične sadržine, trebalo bi prije utrkivanja da ostvarite zacrtanu, a svima jasnu namjeru, budete informisani ako ne naučeni da Crna Gora ne posjeduje značajan broj očuvanih kulturnih spomenika, te da hramovi, crkve i ostali vjerski objekti predstavljaju veoma vrijedno i dragocjeno kulturno – istorijsko nasljeđe naše zemlje.

Dakle, gospodo, kome smeta obnova istih?

Pored navedenog, interesovanje za ove kulturne građevine sve više raste, što potvrđuju i brojne posjete. Vjerski objekti na području Crne Gore odigrali su značajnu ulogu u očuvanju i njegovanju našeg nacionalnog identiteta i kulture.

Projekti koje sprovodimo kroz društveno odgovorno poslovanje su uvijek bili dostupni medijima, ali i priznati i prepoznati, čemu svjedoče priznanja Unije poslodavaca i Privredne komore Crne Gore, sa čime ste, takođe, upoznati.

Nažalost, odgovor na pitanja, koji nijeste dobili do kraja jučerašnjeg radnog dana nije bio namjeran već je bio u pripremi. Takođe, u zahtjevu koji ste poslali nije naznačen rok za odgovor, a predmet pitanja nijesu bili dnevni događaji.

Pošto je naš cilj da radimo u interesu građana, prepuštamo poliitčke bitke tamo gdje im je mjesto – Parlamentu i javnoj sceni, a Crnogorski elektrodistributivni sistem će nastaviti sa transparentnim radom, te biti u potpunosti otvoren prema svim medijima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.