Iranski šef diplomatije poručio Analeni Berbok: Ako izraelski režim želi da nastavi svoje avanture, odmazda će biti munjevitija i još raširenija!

0

Izrael će dobiti munjevit i opsežniji odgovor ako odluči da nastavi svoju avanturu eskalacije odnosa sa Teheranom, rekao je iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolajan tokom telefonskog razgovora sa njemačkom koleginicom Analenom Berbok, prenose RIA novosti.

– Ako izraelski režim želi da nastavi svoje avanture i eskalira situaciju, korak odmazde će biti munjevit i još rašireniji – rekao je Abdolahjan, čije su riječi objavljene na Telegram kanalu iranskog ministarstva spoljnih poslova.

Takođe je naglasio da je cilj Teherana prije svega da upozori Izrael na potencijalne posledice prelaska iranskih „crvenih linija“.

Elitna jedinica iranskih oružanih snaga, Korpus garde islamske revolucije, pokrenula je napad na teritoriju Izraela u noći 14. aprila kao odgovor na uništenje izraelskog aviona iranskog konzulata u Siriji ranije ovog mjeseca. U napadu je, prema različitim izvorima, učestvovalo nekoliko stotina projektila i bespilotnih letjelica, uključujući bespilotne letjelice Šahed kamikaze, Fatah i ​​Fatah-2 hipersonične rakete. Iranski državni televizijski kanal Press TV javio je da su sve hipersonične rakete dostigle svoje ciljeve.

Prema izraelskoj vojsci, Iran je lansirao ukupno više od 300 komada municije i bespilotnih letjelica, uključujući oko 170 dronova, više od 30 krstarećih projektila i više od 120 balističkih projektila. Istovremeno, Izrael navodi da je samo „nekoliko projektila“ stiglo u zemlju i nanelo „manju štetu“.

(Novosti online)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.