Miletić o Vučićevoj posjeti Francuskoj: Kada je pritisak na našu zemlju rastući mi smo dobili fantastičan prijem sa takvim odličnim odnosom prema Srbiji

0

Profesor dr Dejan Miletić, predsjednik Centra za proučavanje globalizacije, komentarišući posjetu predsjednika Aleksandra Vučića Francuskoj, rekao je da je sve bilo fantastično i da smo mi u ovom trenutku kada je pritisak na našu zemlju rastući mi dobili fantastičan prijem sa takvim odličnim odnosom prema Srbiji.

– Odnos prema predsjedniku Srbije je i odnos prema našoj zemlji, ovdje se predsjednik Srbije i Francuske sreću već dvadeset puta i imao rezultate koji su bazirani i na saradnji u vojnoj industriji – rekao je Miletić.

– Sa jedne strane radi se o zaista nekim stvarima koje se samo najbližima i najbližim zemljama nude. Razmatra se o vještačkoj inteligenciji, o najsavremenijim avionima, o saradnji u vojnoj i raznim aspektima privredne saradnje i razvoja. Ovo je pobjeda sama po sebi, ali mi tu ne stajemo mi gradimo i zato Makron priča o perspektivi Srbije u Evropskoj uniji i o podršci koju će Francuska dati u svakom slučaju – kaže Miletić.

Kako je rekao mnogi su se pitali šta to znači za Kosovo i Metohiju, ali predsjednik Vučić je i na konferenciji za štampu rakao šta je naša pozicija, a to je da mi poštujemo stvari ali da sa druge strane nemamo partnere.

– U tom kontekstu i u tim odnosima naša država mora da brine o budućnosti našeg naroda na prostoru Kosova i Metohije i neotuđivosti naših granica. Mi nemamo dvostruki jezik i ne priča predsjednik Vučić Makronu što ne kaže nama, jasna je i pozicija Francuske i Kvinte i pritisak koji vrše na nas. Makron nije odgovorio kada je Vučić naveo sve šta se dešava na Kosovu i Metohiji ali je čestitao predsjedniku Vučiću na iskrenosti i otvorenosti- kaže Miletić

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.