Vučević: Kurti stvara nemoguće uslove za opstanak Srba na KiM, Vučić ima podršku

0

Potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti stvara nemoguće uslove za opstanak Srba na Kosovu i Metohiji, kao i da je Kurtijeva agenda da Srbi ne mogu da opstanu na KiM.

Vučević je ocijenio da je na KiM vrlo teška situacija i dodao da je zabluda da je Kurti suspendovao odluku o zabrani dinara.

„Kurti je čak rekao nešto što zvuči kao ruganje – nisam zabranio dinar, samo ne smijete ništa da kupujete, ne smijete ga koristiti. Vrlo je kreativan u tom teroru koji sprovodi nad Srbima. On stvara nemoguće uslove za opstanak Srba na Kosovu i Metohiji“, istakao je Vučević gostujući na TV Prva.

Vučević je, komentarišući planove u vezi sa formiranjem Pokreta za narod i državu, izjavio da ne može da govori detaljnije od onoga što je najavljeno, osim da se očekuju razgovori sa svima koji Srbiju vide kao slobodnu i nezavisnu državu.

„Sa različitim političkim strankama, grupama, pojedincima, udruženjima građana. Svima onima koji vole prije svega Srbiju, za koje je Srbija slobodna i nezavisna država, suverena, koja donosi sopstvene odluke, odnosno odluke u sopstvenom interesu, državnom, narodnom i nacionalnom, mogu i treba da budu dio tog pokreta, odnosno da budu dio dijaloga, razgovora koji će nas voditi ka stvaranju pokreta“, rekao je Vučević za TV Prva.

On je rekao da SNS koju predstavlja pruža apsolutnu podršku predsjedniku Republike za formiranje tog pokreta.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.