Vlada pravi plan za smještaj studenata u Podgorici, 714 osoba ostalo bez doma

0

Vlada Crne Gore je na današnjoj 16. sjednici usvojila Informaciju o nedostatku prostornih kapaciteta u studentskim domovima u Podgorici.

U Informaciji se navodi da su studijske 2023/2024. godine 2.223 studenta konkurisala na 1.509 mjesta, tj. da je 714 studenata ostalo je bez zadovoljenja potrebe smještaja.

Kada se ovome doda veliki broj studenata koji su u prethodnom periodu odlučili da pitanja stanovanja riješe zakupom nekretnina, a u svijetlu sve većeg nivoa cijena, jasno je da je broj studenata koji svoje pravo ne mogu zadovoljiti trenutnim kapacitetima studentskih domova sve veći.

Tim povodom, zaduženo je Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija da, u saradnji sa Ministarstvom finansija, Ministarstvom prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, Upravom za kapitalne projekte i Upravom za državnu imovinu, formira međuresorsku komisiju, koja bi u roku od 15 dana sačinila informaciju o procijenjenoj vrijednosti i vremenskom okviru za rješavanje problema nedostatka smještajnih kapaciteta.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.