Otvorena grupna izložba „Fragile“ likovnih umjetnika Sare i Davida Vušurovića

0

U prostorijama Centra za kulturu Prijestonice Cetinje otvorena je grupna izložba pod nazivom „Fragile“ likovnih umjetnika brata i sestre Davida i Sare Vušurović.

Izložbu skulptura i crteža pod nazivom „Fragile“ je otvorila profesorica Marija Kapisoda riječima:

„Večeras me raduje što imam priliku otvoriti izložbu „Fragile“, zajednički projekat brata i sestre koji istražuje temu krhkosti, nečeg osjetljivog. Njihovi radovi iako različiti u izrazu, sjajno se stapaju i tvore u cjelinu. Ova izložba predstavlja temelj za buduće umjetničke podvige i nadam se da će im otvoriti mnoga vrata.

Posebna zahvalnost ide Centru za kulturu Cetinje, koji pruža priliku mladim umjetnicima da se izraze u onome što vole. Mi smo ovđe da ih podržimo i potaknemo. Neka umjetnost bude igra, neka sloboda oblikuje njihovo stvaralaštvo. Želim im upornost na tom putu, jer ovo je njihovo vrijeme- vrijeme novih tehnologija, ruba samoprezentacije, a tu priliku treba iskoristiti na kreativan način“, istakla je Kapisoda.

Večerašnji događaj je praćen notama violinistkinje Tanje Bogdanović pjesmom Only Time – Enya.

Prisutnoj publici se obratio i autor izložbe David Vušurović riječima:

„Zahvaljujemo se prof. Mariji Kapisodi kao i profesorima od kojih učimo koji su nam veliki vjetar u leđa, takođe se zahvaljujemo i Centru za kulturu Prijestonice Cetinje na pruženoj prilici i podršci“.

David Vušurović rođen je 2002. godine na Cetinju. Student je druge godine Fakulteta likovnih umjetnosti, odsjek vajarstvo u klasi Željka Reljića. Učesnik je festivala Prijateljstva Goražde 2023. godine, takođe je i koordinator studenske galerije.

Sara Vušurović rođena je 2005. godine na Cetinju. Učenica je četvrtog razreda JU „Gimnazija“ – Cetinje. Koordinatorka je dječijih umjetničkih radionica i festivala kao i studenske galerije, član je međunarodnog udruženja „Lek“ Bardača.

Izložba „Fragile“ zamišljena je kao zajednički projekat brata i sestre umjetnika. Koncept izložbe je pojam „lomljivo“, koji se odnosi na nešto što je delikatno, lomljivo i osjetljivo.

Ovo je druga izložba CZK-a koja će biti organizovana na osnovu Javnog poziva, sa ciljem podrške mladim i neafirmisanim likovnim stvaraocima sa Cetinja.

Izložba će biti otvorena za posjetioce do 22. januara 2024. godine.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.