Jovanović zakazao sjednicu za 23. januar: Glasaće o izboru za potpredsjednicu opštine, nazire li se kraj političkoj krizi?

0

Predsjednik SO Budva Nikola Jovanović zakazao nastavak sjednice za utorak 23.januara 2024. godine.

Ranije prekinuta sjednica SO Budva na kojoj je trebala da se da saglasnost na izbor potpredsjednice Jasne Dokić, a na rješenje koje je potpisao predsjednik opštine Milo Božović 17. novembra 2023. biće nastavljena 23.01. sa početkom u 12.00 časova.

Shodno Zakonu o lokalnoj samoupravi i Statutu opštine Budva, pravo na imenovanje potpresjednika pripada isključivo predsjedniku Opštine, dok Skupština daje saglasnost.

Ovim je faktički izbor potpredsjednika izvršen a čeka se samo da Skupština izglasa saglasnost i podrži izbor predsjednika Opštine.

Stav predsjednika opštine Mila Božovića kao predlagača je veoma jasan, a to je da očekuje da odbornici sa izborne liste “ Budva na prvom mjestu” izglasaju saglasnost i onoguće da opština nesmetano funkcioniše u njegovom odsustvu.

U tom smislu, oni odbornici koji budu glasali za davanje saglasnosti podržavaju i dalje predsjednika opštine i izborni rezultat građana.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.