S rekonstrukcijom ne čekati do decembra, neke ministre zamijeniti što prije!

4

Piše: Predrag Petrović

 

Kako se približava sto dana rada 44.Vlade sve je jasnije da ako u što kračem vremenskom roku ne dođe do rekonstrukcije iste mogla bi je zadesiti sudbina 42.Vlade.
Kada je Zdravko Krivokapić izgovorio čuvenu rečenicu ,,uvaženi predsjedniče“ počeo je krah 42.Vlade, da bi pojačanim instaliranjem po ,,dubini i širini“ kadrova bivšeg režima Vlada doživjela krah, a što je tadašnjem premijeru Krivokapiću 17. januara 2022. godine, uz jutarnju kafu, saopštio Dritan Abazović.

Početak rada 44.Vlade ima dosta sličnosti sa radom 42.Vlade i grešaka koje pod hitno treba ispravljati. Stiče se utisak da značajan broj ministara ili ne zna ili neće da se uhvati u koštac sa stvarnim problemima u svojim resorima, pa bi u skorije vrijeme mogli da imamo hiljada prosvetara, penzionera i drugih građana na ulici.
Potrebno je iskomunicirati i rešavati probleme, koje im bivši režim nameće kroz pojedince iz štrajkačkih odbora koje su oni davno instalirali, a ne kao mjeru kompromisa sa bivšim režimom postavljati njihove kadrove na važnim funkcijama.

Da su pojedini ministri kopije ministra Sergeja Sekulića, Đorđa Radulovića, Tamare Srzentić najbolje govori nastup ministra odbrane Dragana Krapovića u emisiji ,,Načisto“.
Priznanjem da ne želi da mijenja kadrove bivšeg režima, da ne može da pronađe bolje državne sekretare i saradnike od onih koje mu je postavio Raško Konjević, braneći Načelnika GŠ VCG i Načelnika štaba GŠ Zorana Lazarevića i Aleksandra Pantovića, koji su 2020. godine uz Dragutina Dakića bili glavna batina u rukama Predraga Boškovića u šikaniranju i progonu pripadnika VCG i MO koji su išli na litije, Dragan Krapović poručuje da njega ne interesuju promjene i napredak, već isključivo fotelja.
Odriče se bivšeg NG VCG generala Milutina Đurovića, kojega su Demokrate zdušno branili poslije smjene, a koga je na predlog Raška Konjevića smijenio Savjet za odbranu i bezbjednost odmah po formiranju 43 Vlade i postavili Zorana Lazarevića, koji je još od referenduma 2006. godine bio prepoznat kao najveći progonitelj Srba u Vojsci.

Dragan Krapović je na sva pitanja iz svog resora odgovarao uopšteno, nijesam još upoznat, vidjeću, možda, a o lokalnoj vlasti u Budvi govorio i elaborirao detalje iznoseči pri tome netačne informacije, blatio poštene ljude i nudio rešenje kroz raspisivanje novih izbora. Umjesto resorom odbrane on se i dalje bavi lokalnim temama, jer očigledno da je na njega, kao nocioca izborne liste na zadnjim lokalnim izborima u Budvi, katastrofalan poraz i ,,potop“ koji je doživio od Mila Božovića ostavio ozbiljne posledice i traume.

Pravdajući tužbu koju je bivši načelnik GŠ VCG Zoran Samardžić podnio protiv Države CG je skandalozno, i ako je isti taj Samardžić dok je služio DPS-u progonio zaposlene koji su tražili svoja prava na sudu.

Zbog navodne štete po budžet od 300.000 evra zaštitnica imovinsko pravnih-interesa je pokrenula sudski spor protiv Vesne Bratić, a višemilionske štete u MO koje su proizveli bivši DPS ministri niko ne pominje.

Njegov stav da neće prepustiti školski brod ,,Jadran“ Hravatskoj je populistički jer da ga interesuje taj brod, koji iz dana u dan propada na vezu u Baru i Tivtu, trebao bi da se pozabavi namještenim tenderima kojima su do sada uzaludno uloženi milioni evra u njegov remont.
No praksa se nije promijenila, opet je posao od 10,2 miliona evra za izgradnju objekta komande Mornarice VCG u Baru povjeren firmi čiji je vlasnik priznao i potpisao sa Tužilaštvom sporazum o priznanju krivice zbog utaje poreza, a ministar Krapović kaže da je to bilo prije njegovog dolaska na funkciju i da se on neće baviti sa tim.
Poslije njegovog intervju bivši režim, i kriminalne strukture povezane sa njim, mogu zadovoljno da ,,trljaju ruke“ ali bi premijer Spajić morao ozbiljno da razmisli šta i kako dalje.

Jedno je sigurno, nešto se mora pod hitno mijenjati, rekonstrukcija Vlade koja bi podrazumijevala ulazak predstavnika koalicija Za budućnost CG, ali i zamjena nekih aktuelnih ministara, je rešenje, u suprotnom 44.Vladu i njenog premijera čeka sudbina 42.Vlade.

4 Comments
  1. Q komentariše

    Debili će prvo zbog svoje neozbiljnosti i jedine ideje da opljačkaju državu prvo unistiti Institut S.Milosević jer Milojka ne zanima zdravlje ne kockarnice.Sve u svemu sve mi se gadi jer ovdje se ne nazire svijetlo na kraju tunela.Nevjerovatno da zadnje 4 Vlade negiraju ono sto je radila ona prije njih i da nikakvog kontinuiteta osim opste pljačke kad je u pitanju bilo koja vlada u ovoj SAD guberniji nema.Smrt NATO sloboda Crnoj gori!

  2. Monarch komentariše

    Vi bi nkoga sa kokardom na celu?Proslo vam je vrijeme isto kaoDPS-u.

  3. Twzasw komentariše

    Od kada dodje oslobodjenj najvise su profitirali dpsovci. Makli se sa kamera, na slobodu, u toplom domu, djeca u KBC I UNIVERZITET CG PO 2000-3000e. Kad im smeta prije strajkom. Za njih smo litijali. DOKTORI I PROFESORI UNIVERIZTET NE PODNOSE IZVJESTAJ O IMOVINI ASKU. ZASTO? DA SE VIDI . SVAKO KO IMA NETO PLATU PREKO 1500E iz Budzeta treba da podnese izvjestaj ASK. Pojedinci kao advokati, revizori, zaposleni nacelnici regulatornih agancija i zaposleni u CBCG isto ne podose izvjestaje a imaju po 2000 na nerad.

  4. Miroslav komentariše

    Želja će vam biti haha

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.