Milanović: Skoro svaki Srbin iz Republike Srpske želi otcjepljenje, kao što su Hrvati to željeli 1991. godine!

1

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je rekao da se ne slaže s izjavama predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i da mu je poručio da se smiri. Milanović je dodao da to što Dodik govori žele svi Srbi u Republici Srpskoj i da je to stvarnost.

– Ovo što Dodik priča, s njim se ne slažem, rekao sam mu da se smiri. Ali to misle svi Srbi – rekao je Milanović govoreći o Dodikovim prijetnjama otcjepljenjem.

Istakao je da to što Dodik kaže treba svakoga da zabrine.

– Tako misli skoro svaki Srbin u RS. To je stvarnost. Oni to žele kao što su Hrvati to željeli 1991. godine. Nama to ne odgovara. Ali to je stvarnost. To je realan život – rekao je Milanović.

Govoreći o preletima američkih vojnih aviona preko teritorije Bosne i Hercegovine na Dan RS, hrvatski predsjednik je rekao da ti avioni prelijeću i Hrvatsku, a da Hrvate niko ni za šta ne pita.

– Amerikanci lete preko Hrvatske, koridor im je otvoren. Iz Avijana prolaze prema BiH. U međuvremenu je NATO napustio BiH. To je sad nekakva misija EU. I šta se dogodilo? Par aviona, pretpostavljam američkih, letjeli su preko Hrvatske, rutinski, jer su to dogovorili s nekim u Sarajevu, nas ne moraju ništa pitati, preletjeli su. To se nije dogodilo jednom, stalno se to događa. Mi smo tu da se preko nas leti – poručio je Milanović.

(Novosti online)

 

1 Comment
  1. mucni glavom komentariše

    Kako Milanović mudro zbori, kaže, ali kao da ne kaže, potvrdi, ali kao da ne potvrdi

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.