Nastavlja se „rat” Evrope sad i Demokrata: Smijeniće Brđanina, al’ ne znaju kad!

0

Iako Pokret Evropa sad (PES) i Demokrate tvrde da kriza vlasti ne postoji i da do raskida koalicije neće doći, kadriranje u sektoru bezbjednosti i dalje trese i ljulja novu Vladu.

Predlog ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića (Demokrate), koji se odnosio na razrješenje šefa policije Zorana Brđanina, čak ni poslije par sedmica nakon podnošenja, premijer Milojko Spajić (PES) nije uvrstio u dnevni red sjednice Vlade.

Generalni sekretarijat Vlade (GSV) saopštio je „Vijestima” juče nakon podneva da ne može odgovoriti na pitanje kad će biti održana sjednica, na kojoj će biti donesena odluka o statusu Brđanina, „budući da Vladi još uvijek nije dostavljen predlog za razrješenje direktora UP”.

U još jednom odgovoru ovom mediji GSV je ustvrdio da izvršna vlast nije dobila Šaranovićev predlog, ali da ga je ministar dostavio 26. decembra prošle godine njenoj Komisiji za kadrovska i administrativna pitanja koja, kako su objasnili, razmatra kadrovska pitanja prije kandidovanja za sjednicu Vlade.

GSV tvrdi da je komisija dva dana kasnije razmotrila predlog i odgodila odlučivanje o njemu dok Šaranović ne dostavi predlog za određivanje vršioca dužnosti (v. d.) šefa policije.

Ipak, Šaranović ne misli tako.

On je kazao da kadrovska komisija nije razmatrala njegov predlog, dodajući da je za v.d. direktora policije predložio više opcija.

„Jer se može desiti da ga Vlada većinom glasova ipak ne razriješi, u šta ne vjerujem. Dakle, kao odgovoran čovjek, u svakom trenutku imam spremne kandidate za v. d. direktora UP, i to ću učiniti kad se isto mjesto uprazni“, izjavio je.

Predsjednik kadrovske komisije i potpredsjednik Vlade Srđan Pavićević takođe je potvrdio da se to tijelo, na prethodnoj sjednici, bavilo Šaranovićevim predlogom, kao i da je odlučeno da to pitanje bude odgođeno dok komisiji ne bude dostavljen i predlog potencijalnog Brđaninovog nasljednika.

Pavićević odbacuje da postoje srkivene namjere,konfrontacije, nesloga, već da je „samo činjenica u tome da neko ne može biti razriješen dok se ne nađe adekvatna zamjena”.

Ministar Šaranović s druge strane napominje da je aktuelna Vlada razrješavala direktore više uprava, te da u tim slučajevima nije odmah imenovala novog direktora.

„A u nekim upravama nemamo ni danas direktora, dok recimo Upravom prihoda koordinira ministar finansija do izbora v. d. direktora Uprave, sto smo i svojim glasovima podržali“, dodaje on.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.