Medvedev upozorio na nuklearni odgovor ako Ukrajina napadne lokacije za lansiranje raketa

0

Borbe se nastavljaju u Donjeckoj i Zaporoškoj oblasti, ka krasnolimanskom i kupjanskom frontu. Bijela kuća je saopštila da je američka pomoć Ukrajini zaustavljena. Dmitrij Medvedev je upozorio na nuklearni odgovor, ako Ukrajina napadne lokacije za lansiranje raketa. Volodimir Zelenski kaže da Rusija traži taktički napredak prije Putinove kandidature.

Pogođen hotel u centu Harkova

Ruske rakete pogodile su hotel u centru Harkova, deset osoba je povrijeđeno, među kojima i turski novinari. Ukrajinske snage su pokušale da napadnu tri ruska regiona dronovima, Rostovski, Tulski i Kaluški, ali su ih ruski sistemi protivvazdušne odbrane presreli.

Američka pomoć Ukrajini u ratu protiv Rusije je prestala, saopštila je Bijela kuća, dok su u Vašingtonu nastavljeni pregovori o paketu pomoći koji bi mogao biti u vezi sa revizijom mjera bezbjednosti granica.

“Pomoć koju smo pružili sada je zaustavljena“, rekao je novinarima portparol Bijele kuće za nacionalnu bezbjednost Džon Kirbi.

Dmitrij Medvedev, zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije upozorio je da bi bilo kakvi ukrajinski napadi na lansirne raketne lokacije oružjem koje isporučuju SAD i njihovi saveznici rizikovali nuklearni odgovor Moskve.

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski ističe da je plan Rusije na bojnom polju da napravi taktički napredak prije nego što Putin zatraži reizbor u martu, a da zatim preduzme vojnu akciju većeg obima.

Tokom posjete Estoniji Zelenski je poručio da će Ukrajini biti teško da opstane bez finansijske pomoći Evropske unije, koja kasni.

Ukrajinski nacrt zakona o pooštravanju pravila o mobilizaciji Vrhovna rada je vratila vladi na doradu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.